Euro 2016: Η Πολωνία ήταν καλύτερη και κέρδισε τη Β.Ιρλανδία

Η Πολωνία ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και κατάφερε στη Νίκαια να φτάσει στην επιτυχία με το πολύτιμο 1-0 κόντρα στην... σκληροτράχηλη Β. Ιρλανδία στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Έτσι, πέτυχε και την πρώτη της νίκη σε τελική φάση του EURO, με τον Μίλικ να είναι ο «χρυσός» σκόρερ! Η Πολωνία είχε τις φάσεις για να φτάσει σε πιο άνετη επιτυχία, αλλά στο τέλος έφτασε δύσκολα στην επιτυχία... Η Β. Ιρλανδία έχασε μετά από 12 αναμετρήσεις!Η Πολωνία είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό και... έπιασε από τον «λαιμό» την αντίπαλό της, η οποία της έδωσε χώρο και αμυνόταν με αυτοθυσία, προσπαθώντας να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ, με την Πολωνία να έχει δυο... καθαρές φάσεις, και τελικά η λύτρωση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αρκάντιους Μίλικ να σκοράρει στο 51’... Α’ Ημίχρονο: Η Πολωνία ξεκίνησε με 4-4-2, ενώ η Β. Ιρλανδία κατέβηκε με 3-5-1-1, και αμυντικούς προσανατολισμούς.

Στο 5’ ο Μπλαστσικόβσκι σούταρε, η μπάλα βρήκε πάνω σε σώματα, επέμειναν οι Πολωνοί, αλλά κατάφεραν να απομακρύνουν οι Βορειοϊρλανδοί. Ο Μίλικ σούταρε στο 9’ μέσα από την περιοχή, μετά από συρτή σέντρα του Γεντζέιτσικ από τα αριστερά, και η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά το 15’ η Β. Ιρλανδία προσπάθησε να βγει... δειλά-δειλά μπροστά, αλλά φαινόταν αδύνατο να απειλήσει!

Στο 18’ έκανε την πρώτη σέντρα από αριστερά με τον Φέργκιουσον, αλλά μπλόκαρε ο Σέζνι!

Το ματς ήταν μονόλογος για την Πολωνία, που προσπαθούσε να... χτυπήσει και με σέντρες. Στο 29’ σουτ από τον Μίλικ, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο ΜακΓκόβερν και στο 31’ είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία, ξανά με τον άσο του Άγιαξ. Μετά από σέντρα του Πίστσεκ από δεξιά, ο Μίλικ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, βρήκε πεδίο... δράσης, αλλά σούταρε άουτ! Στο 37’ σουτ από τον Καπούτσκα έφυγε άουτ και στο 39’ ο ίδιος παίκτης είχε ακόμα μεγαλύτερη φάση. Ο άσος της Κρακοβία σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο ΜακΓκόβερν με εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε την Β. Ιρλανδία και έδιωξε σε κόρνερ.Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Β. Ιρλανδία έκανε αλλαγή και ο Ντάλας μπήκε στη θέση του ΜακΝερ. Η Πολωνία ξεκίνησε να έχει την κατοχή της μπάλας και έτσι μπόρεσε να προηγηθεί στο 51’!!! Ο Μίλικ έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, έκανε το δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!!! Ο διεθνής άσος έφτασε τα 11 τέρματα με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η Πολωνία συνέχιζε να πιέζει και μετά το 65’ η Β. Ιρλανδία κοίταξε να δείξει κάτι επιθετικά. Τελικά, η Πολωνία απείλησε στο 68’, όταν διαγώνιο σουτ από τον Μπλαστσικόβσκι η μετά από μπαλιά του Μίλικ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ! Η Πολωνία συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, παρότι η Β. Ιρλανδία προσπαθούσε να βρει χώρους, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Τελικά, απείλησε στο 71’.

Ο Ουάσινγκτον μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, αλλά τον πρόλαβε ο Σέζνι. Στο 75’ είχαμε σουτ από τον Ματσίνσκι, αλλά και η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Λάφερτι προσπάθησε να απειλήσει με ανάποδο ψαλίδι εκτός περιοχής στο 76’, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 76’ η Β. Ιρλανδία έκανε την 3η αλλαγή και μπήκε ο επιθετικός Γουόρντ στην θέση του Μπερντ. Μετά το 78’ η Πολωνία έκανε τις αλλαγές της, με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Στο 80’ απείλησε η Β. Ιρλανδία, αλλά ΜακΛόχλιν, που βρέθηκε σε καλή θέση από δεξιά, αιφνιδιάστηκε...

Καλή ευκαιρία είχε η Πολωνία στο 81’, όταν ο Γκροσίτσκι σούταρε και η μπάλα πέρασε σε κόρνερ, μετά από κόντρα... Στο 82’ είχαμε νέο σουτ από τον Μίλικ (μονοκόμματο με το αριστερό) και μπλόκαρε ο ΜακΓκόβερν! Για τη Β. Ιρλανδία ο Ντέιβις βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν πρόλαβε, μετά από εκτέλεση φάουλ!!! Ακολούθησε στο 87’ πολύ δυνατό σουτ από τον Κριχόβιακ και η μπάκα πέρασε λίγο άουτ!!! Η Β. Ιρλανδία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί φάουλ που κέρδισε στο 90’ από αριστερά, ενώ το ίδιο έγινε και στις καθυστερήσεις, όταν ο Σέζνι συγκρούστηκε με τον Πίστσεκ, και έτσι η Πολωνία έφτασε στην επιτυχία!

Οι συνθέσεις

ΠΟΛΩΝΙΑ (4-4-2): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Ματσίνσκι (78' Γιοντλόβιετς), Κριχόβιακ, Μπλαστσικόβσκι (89' Γκροσίτσκι), Καπούστκα (88' Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (3-5-1-1): ΜακΓκόβερν, ΜακΛόχλιν, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, ΜακΌλεϊ, Νόργουντ, Μπερντ (76' Γουόρντ), Στίβεν Ντέιβις, ΜακΝερ (46' Ντάλας), Σέιν Φέργκιουσον (66' Ουάσινγκτον), Λάφερτι.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα