Πολωνία - Βόρεια Ιρλανδία: Τι θα κάνει η ομάδα του Ρόι Κάρολ

Σε ηλικία 38 ετών, στη "δύση" της καριέρας του, ο Ρόι Κάρολ βρίσκεται στη Γαλλία για Euro 2016 με τη Βόρειο Ιρλανδία. Ο πρώην γκολκίπερ των Ολυμπιακού και ΟΦΗ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να το πιστέψει.

Έκανε μεγάλο μέρος των ονείρων του πραγματικότητα, καθώς και φανέλα μεγάλης ομάδας της Αγγλίας φόρεσε (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και σημαντική παρουσία στην Premier League είχε (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ) και την εθνική ομάδα της χώρας του, Βόρειο Ιρλανδία, εκπροσώπησε.

Ωστόσο η μοίρα επιφύλασσε τη μεγαλύτερη έκπληξη για τον 38χρονο γκολκίπερ, πρώην των ΟΦΗ κι Ολυμπιακού μεταξύ άλλων και νυν της Λίνφιλντ, στη "δύση" της καριέρας του.

Η εθνική Βορείου Ιρλανδίας προκρίθηκε σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της - πρώτο ματς σήμερα, Κυριακή, με αντίπαλο την Πολωνία - και ο Ρόι Κάρολ είναι στα γήπεδα της Γαλλίας. Όπως παραδέχεται στο Sport24.gr είναι κάτι που ακόμη κι ο ίδιος, ακόμη και τώρα, δεν μπορεί να το πιστέψει.



"Για εμένα είναι κάτι απίστευτο το γεγονός ότι βρίσκομαι στη Γαλλία. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι η ομάδα μου αλλά κι εγώ είμαστε εδώ. Σε μια μεγάλη γιορτή. Στη γιορτή της Ευρώπης. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή

Δεν υπάρχουν λέξεις να σου περιγράψω ότι δεν το πιστεύω ότι είμαι εδώ. Ξέρεις ότι όταν περνάς τα 30, μειώνονται και οι πιθανότητες να κληθείς στην εθνική ομάδα σου. Πόσο μάλλον όταν η εθνική ομάδα σου δε συμμετέχει ποτέ, σε μεγάλα τουρνουά. Δεν έχουμε τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, αλλά να που είμαστε εμείς στη Γαλλία κι όχι άλλες χώρες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα πήγαινα σε μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική.".

Η Βόρειος Ιρλανδία προκρίθηκε ως πρώτη από έναν όμιλο με Ρουμανία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Νήσους Φερόε και Ελλάδα. Και τώρα στην τελική φάση του Euro 2016, στον τρίτο όμιλο με Γερμανία, Ουκρανία και Πολωνία. Μέχρι πού μπορούν να φθάσουν ο Ρόι Κάρολ και οι συμπαίκτες του;



"Νομίζω ότι το πιο ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι είμαστε μια ομάδα καλών παικτών που ξεκινήσαμε μαζί αυτή την περιπέτεια. Και το πιο "δυνατό χαρτί" μας είναι ότι προκριθήκαμε ως πρώτοι από τον όμιλο. Νομίζω, ότι αυτό είναι που μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση λίγο πριν την έναρξη της τελικής φάσης. Δεν ξέρω μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε, αλλά εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή.

Νομίζω ότι η Γερμανία είναι το απόλυτο φαβορί. Οπότε μάλλον θα πρέπει να ψάχνουμε ποιος θα είναι ο δεύτερος..."

Πρωτάρα, όπως και η Ουαλία. Παρούσα η Αγγλία, παρούσα και η Ιρλανδία. Τι δείχνει, άραγε, αυτό για το βρετανικό ποδόσφαιρο; Αποτελεί απόδειξη της ποιότητάς του;



"Δεν είμαστε μόνον εμείς, είναι και η Ουαλία. Οι Ουαλοί κι αυτοί προκρίθηκαν σε τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Premier League θεωρείται το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Και δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της Ουαλίας, τη Βορείου Ιρλανδίας, της Ιρλανδίας παίζουν στην Premier League. Νομίζω ότι αυτό ήταν κάτι που το άξιζε το βρετανικό ποδόσφαιρο".

Μια εθνική ομάδα που σχεδόν πέτυχε τον στόχο της με την παρουσία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με ελάχιστες, ωστόσο, πιθανότητες να το κατακτήσει. Πόσο μπορεί το ελληνικό "θαύμα" της Πορτογαλίας να εμπνεύσει τη Βόρειο Ιρλανδία και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις για τις επόμενες διοργανώσεις;

"Ναι, το λέμε εδώ με τους συμπαίκτες μου ότι η Εθνική Ελλάδας είναι ένα παράδειγμα. Για εμάς, αλλά και για όλες τις εθνικές που δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες. Μια ομάδα που ναι μεν έπαιζε πολλή άμυνα, αλλά σκόραρε τα γκολ που έπρεπε. Και τελικά κατέκτησε και το Euro. Ήταν πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία. Μας δίνει κι εμάς μερικές ελπίδες...

Πιστεύω ότι με την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 μας άνοιξε η όρεξη. Τώρα στόχος θα γίνει, αναπόφευκτα, η πρόκριση και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Στις επόμενες που θα ακολουθήσουν. Το κυριότερο, όμως, ότι οι νέες "φουρνίες" Βορειοιρλανδών θα έχουν αυτό τον στόχο, να φθάσουν σαν κι εμάς στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης".

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα