Mαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Σαββίδης: Όργιο φημών για τη συνάντηση των τεσσάρων

Έντονο παρασκήνιο, συνεχείς διεργασίες και διαβουλεύσεις, άπειρες φήμες, δεκάδες διαρροές και επικοινωνιακό παιχνίδι εξελίσσεται και αλλάζει ανά ώρα στην προσπάθεια που καταβάλλεται να υπάρξει συνάντηση των τεσσάρων ιδιοκτητών των μεγάλων ΠΑΕ (Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Σαββίδη), είτε στη Λίγκα (σήμερα στις 16.00), είτε στο γραφείο του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή.

Στην ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλες οι πλευρές συνεχίζουν να χαράσσουν στρατηγικές που στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχουν με συμμαχίες, αφού εις έκαστος λειτουργεί αποκλειστικά για τα δικά του συμφέροντα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες βράδυ προσπάθεια από το υφυπουργείο αθλητισμού προκειμένου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις υπό τον υφυπουργό, όχι για να βρουν πρόσωπα κοινής αποδοχής για ΕΠΟ και Λίγκα (αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας), αλλά για να συνεννοηθούν στα πολύ βασικά, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος μ τις τεράστιες απώλειες για όλους. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις-αντιδράσεις και εντός των ΠΑΕ. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να καίει το σενάριο ανεπισήμως, ενώ επισήμως δηλώνει αρχικά θετικός. Η ΑΕΚ τηρεί στάση αναμονής, χωρίς να τορπιλίζει. Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται έτοιμος να παραστεί σε οποιαδήποτε συνάντηση τέτοιου είδους. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στο Λονδίνο και καταβάλλεται προσπάθεια τόσο να πεισθεί να συμμετάσχει, όσο και να βρεθεί η ημερομηνία που άπαντες θα βρίσκονται στη χώρα. Η κίνηση από τον υφυπουργό έγινε, υψηλόβαθμοι παράγοντες τρέχουν τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα αναμένονται με κομμένη την ανάσα, αφού μια τέτοια συνάντηση θα είναι μια κάποια λύση.

Η διαδικασία αυτή είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη σημερινή άτυπη συνάντηση ιδιοκτητών με πρωτοβουλία Μποροβήλου στα γραφεία της Superleague. Ο Ολυμπιακός που –σύμφωνα με πληροφορίες- εξέφρασε δυσαρέσκεια στην κίνηση Μποροβήλου, θα εκπροσωπηθεί από τους κυρίους Θεοδωρίδη και Γιαννίκο. Ο Σαββίδης έχει ενημερώσει ότι θα παραστεί. Με δεδομένη την απουσία Μαρινάκη οι πληροφορίες θέλουν Μελισσανίδη και Αλαφούζο να μην παρίστανται. Χαρακτηριστικά κύκλοι αναφέρουν ότι σκοπός ήταν να επιτεθούν κατά μέτωπο στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και δεν θα έχει νόημα μια συνάντηση με εκπροσώπους του, που σύμφωνα με την ποδοσφαιρική τρόικα θέλησαν να τορπιλίσουν τη συνάντηση.

Περί τρόικας, μην ορκίζεστε ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα συνεχίσει να συμπλέει (ούτε καν ως προς την αφετηρία) με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αφού οι τρεις φαίνεται να έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις περί λύσης.

Το ζητούμενο είναι πλέον με ποιες προϋποθέσεις οι τέσσερις μεγάλοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Φαίνεται ότι η κυβερνητική πρόσκληση αποτελεί την τελευταία περίπτωση. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι πιθανή άρνησή τους θα χρησιμοποιηθεί από τον υφυπουργό για να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση του!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα