Πύρρειος νίκη στα Περιβόλια για τον Παναθηναϊκό

Ο Νίκος Καλτσάς ντύθηκε Μάρκους Μπεργκ σκοράροντας δις, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ανέλαβε τον ρόλο του αποχωρήσαντα Νίκου Καρέλη πετυχαίνοντας άλλο ένα και οι Πράσινοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στη δύσκολη έδρα του Πλατανιά με 3-2. Ωστόσο η επικράτηση των Πράσινων υπήρξε πύρρεια καθώς τραυματίστηκαν ο Τελάντερ και Μπουμάλ. Για τον μαχητικό Πλατανιά σκόραραν οι Γουνδουλάκης και Ράμος. Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες με τον Κλωναρίδη και τον Μενδρινό.

Α’ Ημίχρονο

Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας αντί για σύστημα 4-3-3 το 4-2-3-1 και τον Στιλ στο τέρμα, τους Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ, Ταυλαρίδη στην άμυνα, τους Ζέκα, Εσιέν στην δυάδα των κεντρικών μέσων, τους Καλτσά και Αμπέντ στις πτέρυγες και τον Πέτριτς σε δημιουργικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Κλωναρίδη.Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος διατήρησε το 4-2-3-1 που παίζει ως επί το πλείστον. Ο Σωτηρίου έπαιξε στο τέρμα, οι Κουλιμπαλί, Σελίν στα πλάγια και οι Μπανανά, Δημήτρης στο κέντρο της άμυνας, οι Μουνάφο, Γκνιάτιτς στα χαφ, οι Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Ράμος στην επίθεση.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν αρκετά υποσχόμενο καθώς στο πρώτο 20λεπτο έγιναν πέντε σημαντικές φάσεις, μεταξύ των οποίων και δύο δοκάρια. Στο 10’ ο Πέτριτς πάσαρε εξαιρετικά για τον Κλωναρίδη, ο οποίος πέρασε τον Σωτηρίου και από πλάγια θέση πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 12’ ο Πλατανιάς ισοφάρισε στα δοκάρια όταν η εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού πέτυχε το δοκάρι του Στιλ.Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν περισσότερο δραστήριοι και πιο απειλητικοί (πλησίασαν κοντά στο γκολ με τον Γουνδουλάκη στο 8’, με τον Κουλιμπαλί στο 12’ και με τον Αποστολόπουλο στο 20’) από τους νωχελικούς φιλοξενούμενους που για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο δεν βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του αντιπάλου.Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το σαρανταπεντάλεπτο θα έληγε στο απόλυτο μηδέν, ο Γκνιάτιτς γύρισε τη μπάλα στον Σωτηρίου στο 45’, ο Καλτσάς κατάλαβε την πρόθεση του και κινήθηκε στην μπάλα, έκανε προσποίηση και μπέρδεψε τον Σωτηρίου, ο οποίος εξουδετερώθηκε και ο Καλτσάς σκόραρε εύστοχα σε κενή εστία.

Β’ ΗμίχρονοΜε την έναρξη του β’ ημιχρόνου (50’) προέκυψε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό καθώς ο Τελάντερ τέθηκε νοκ άουτ με μυϊκό πρόβλημα. Ο Λουντ τον αντικατέστησε και ο Εσιέν έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Πάντως οι Πράσινοι δεν επηρεάστηκαν και στο 53’ έφτασαν στην επίτευξη κι ενός δεύτερου γκολ με σκόρερ και πάλι τον Καλτσά. Ο Μέστο έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά κι ο βεροιώτης μεσοεπιθετικός νίκησε τον Σωτηρίου με κεφαλιά γράφοντας το 0-2.

Ο Πλατανιάς δεν τα παράτησε και έφτασε στη μείωση του σκορ (1-2) στο 62’ με τον Γουνδουλάκη. Προηγήθηκε εξαιρετική ενέργεια του Ράμος και του Μιλούνοβιτς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ωστόσο φάνηκε ότι δεν είχαν σκοπό να παίξουν με την τύχη τους και στο 69’ πέτυχαν το 1-3 με ωραία προσπάθεια και σουτ του Κλωναρίδη έπειτα από θαυμάσια πάσα του νεοεισελθόντα Μπουμάλ.Και πάλι όμως ο Πλατανιάς αντέδρασε. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 73’, η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο και ο Ράμος με κεφαλιά μείωσε σε 2-3.

Οι Πράσινοι στη συνέχεια υπέστησαν ένα ακόμη πλήγμα καθώς έχασαν και τον Μπουμάλ με τραυματισμό στο 83’. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Στραματσόνι κατόρθωσαν να κρατήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμα πανηγυρίζοντας την τρίτη σερί νίκη του μακριά από τη Λεωφόρο στο πρωτάθλημα.

Παίκτης από «χρυσάφι»Ο Νίκος Καλτσάς και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ήταν εξαιρετικοί στο ρόλο που τους έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι. Δεδομένου ότι ο πρώτος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ που άνοιξαν το δρόμο για τη νίκη του Τριφυλλιού του αξίζει ο τίτλος του mvp.Η σφυρίχτραΕξαιρετική η διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν αλάνθαστος σε όλα τα επίπεδα.Έτσι κρίθηκεΤο παιχνίδι κρίθηκε στο ανέλπιστο γκολ που πέτυχε ο Καλτσάς στο φινάλε του α’ ημιχρόνου και στο γρήγορο 2-0 στο ξεκίνημα του β’.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα