Καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε τις κακές του συνήθειες καθώς για δέκατο σερί πρώτο ημίχρονο μακριά από τη Λεωφόρο δεν βρήκε δίχτυα. Ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο βρήκε τον τρόπο για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού που έπαιζε με πέντε στην οπισθοφυλακή. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη με 2-0 με γκολ του Μπεργκ και του Εσιέν. Οι Πράσινοι ήταν καταιγιστικοί για ένα ακόμη παιχνίδι επί των ημερών του Αντρέα Στραματσόνι που έχει βάλει ήδη την υπογραφή του στην ομάδα. Εξαιρετικός ήταν ο Μπουμάλ, πολύ καλοί και οι Μέστο, Εσιέν και Ζέκα. Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Μπεργκ. Με καθυστέρηση 20λεπτών άρχισε το β’ ημίχρονο λόγω ενός πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του Τριφυλλιού εις βάρος του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Α' Ημίχρονο

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τους Πράσινους με το γνώριμο πια 4-3-3 και τον Στιλ στο τέρμα, τους Μέστο, Πράνιτς στις πτέρυγες, τον Τελάντερ και τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Την τριάδα των μέσων αποτέλεσαν οι Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ και την επιθετική τριπλέτα οι Μπουμάλ, Μπεργκ και Καλτσάς, ο οποίος αποτέλεσε τη μοναδική αλλαγή (αντί του Κλωναρίδη) συγκριτικά με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με τον Πανιώνιο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ακης Μάντζιος προτίμησε μια ιδιαίτερα αμυντικογενή τακτική παίζοντας με 5-4-1 και τους Τσιντώτα στο τέρμα, τους Στάθη, Μανωλά, Γιάχιτς, Μουλόπουλο και Μεντί στην άμυνα, τους Μαχαίρα, Νικολάου, Μερεμπασβίλι και Μπεν στα χαφ και τον Μάντζιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός άσκησε αρκετή πίεση στο α’ ημίχρονο δίχως όμως να καταφέρει να φτάσει στην…πηγή. Στο 20' έπειτα από καλή εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά, ο Τσιντώτας δεν έκανε σωστή εκτίμηση και ο Μπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ στο πλαϊνό διχτάκι.. Στο 33' οι παίκτες του Τριφυλλιού λίγο έλειψε να σκοράρουν με αυτογκόλ του Μουλόπουλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει έπειτα από σέντρα του Μπουμάλ έστειλε την μπάλα προς το τέρμα της ομάδας του αλλά μπλόκαρε ο Τσιντώτας.

Ακολούθησε ομοβροντία φάσεων από τον Παναθηναϊκό που είχε τριπλή χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Κουτρουμπή, τον Καλτσά και τον Εσιέν. Απαντες αστόχησαν σε μια τρομερή φάση με πολλές καραμπόλες. Επίσης ο ΠΑΟ απείλησε με καλό σουτ του Αμπεντ στο 40’ που κατέληξε άουτ και με προσπάθεια του Μπεργκ στο 41’ που απέκρουσε ο Τσιντώντας

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να έχει συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας (70-30%) και τις τελικές προσπάθειες (13-2) αλλά και πάλι να μην σκοράρει γκολ. Ηταν το δέκατο σερί εκτός έδρας ματς δίχως τέρμα!

Β' Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με εικοσάλεπτη καθυστέρηση λόγω ενός πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. «Με τον λαό του ΠΑΟ δεν έπαιξε κανείς, φασίστα αριστερέ να πας να γ…» ήταν το πανό-σύνθημα που τραγουδήθηκε από τους οπαδούς και ώθησε τον διαιτητή Δημητρόπουλο να μην αρχίσει ματς προτού κατέβει το πανό. Επειτα από διαβουλεύσεις αρκετών λεπτών… κρύφτηκαν οι επίμαχες λέξεις και το παιχνίδι ξεκίνησε.

Και πάλι ο Παναθηναϊκός μπήκε με αποφασιστικότητα και διάθεση για να σκοράρει και τα κατάφερε. Στο 57’ ο Μπουμάλ άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Μπεργκ που πλάσαρε σε άδειο τέρμα σκοράροντας για πρώτη φορά εις βάρος του Λεβαδειακού. Το... μισό γκολ πάντως ανήκει στον Μπουμάλ, ο οποίος επιβεβαιώνει γιατί είναι ο κορυφαίος στις ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο Μάντζιος γύρισε το σύστημα σε 4-1-4-1 αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Μάλιστα σφράγισε τη νίκη του με γκολ του Μάικλ Εσιέν στο 78’. Ο Γκανέζος σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από συρτή σέντρα του Μέστο και προσποίηση του Πέτριτς που άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του. Ηταν πρώτο γκολ του Εσιέν με τον ΠΑΟ…

Ο Λεβαδειακός απείλησε στο 80’ με τον Μαχαίρα και στο 83’ με τον Γιακουμάκη αλλά ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Δεν σκόραρε αλλά πρόσθεσε στο ενεργητικό του μια ακόμη ασίστ (στο γκολ του Μπεργκ) και μια εξαιρετική εμφάνιση. Κάθε φορά που έπιανε την μπάλα στα πόδια του προκαλούσε αναστάτωση στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Η σφυρίχτρα

Καλή ήταν η διαιτησία του Δημητρόπουλου και των βοηθών του με εξαίρεση το τράβηγμα του Μεντί στον Τελάντερ, όπου υπάρχει πέναλτι.

Έτσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη ματς επί Στραματσόνι έβγαλε μπόλικες φάσεις, απειλήθηκε ελάχιστα και βρήκε τον τρόπο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα