Λεβαδειακός και Βέροια έμειναν στο 1-1 στην Λιβαδειά

Χάρη σε δυο γκολ της ίδιας ομάδας, Λεβαδειακός και Βέροια έμειναν στο 1-1 στην Λιβαδειά. Αήττητη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα παρέμεινε η βασίλισσα μαζί με Ολυμπιακό και Ξάνθη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα της φετινής περιόδου, καθώς τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ είχαμε και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Η Βέροια προηγήθηκε στο σκορ με γκάφα του Μαχαίρα και κάπως έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Ο Λεβαδειακός πίεσε, είχε δυο δοκάρια και ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ναζλίδη. Στην τελευταία φάση του αγώνα η Βέροια άγγιξε τη νίκη, όμως ο Βερέμκο είπε "όχι" στον Κόλα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών), Κωτούλας (Σερρών)

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο, Μιλιάζες (Μανωλάς 8'), Τριποτσέρης, Ουόν, Στάθης, Νικολάου, Μαχαίρας (Ρομέου 70'), Φαβάλι, Μίνγκας (Βαλερί 84'), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Πούγγουρας, Ετζενγκουέλε, Μαραγκός, Γιαννούλης, Μαλόν, Άρτσε, Μαγέφσκι, Μερεμπασβίλι (Γιουσούφ 59'), Καϊκούτ (Κόλα 70'), Ναζλίδης (Όστοϊτς 86')

Γκολ: Ναζλίδης (αυτογκόλ 75') -- Μερεμπασβίλι (σουτ 28').

Κάρτες: Πούγγουρας (κίτρινη 9'), Μαχαίρας (κίτρινη 26'), Μαλόν (κίτρινη 45'), Μερεμπασβίλι (κίτρινη 46'), Μαγέφσκι (κίτρινη 47'), Ναζλίδης (κίτρινη 73'), Νικολάου (κίτρινη 78').


Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το... αριστερό για την ομάδα της Λιβαδειάς που είδε τον Κάρλος Μιλιάζες να τραυματίζεται στο 7', κι ένα λεπτό αργότερα να βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο για να περάσει στη θέση του ο Μανωλάς. Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες. Δυο κεφαλιές του Γιακουμάκη για τον Λεβαδειακό (αρκετά άστοχες) και ένα σουτ του Ναζλίδη για την Βέροια (πολλά μέτρα άουτ).

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με τη βοήθεια ενός αντιπάλου. Ο Μαχαίρας δεν υπολόγισε σωστά στον αέρα και γύρισε τη μπάλα στον Βερέμκο, όμως ο Μερεμπασβίλι ήταν κοντά και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1.

Δοκάρι με το "καλημέρα"

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να πιέζει αρκετά και να χάνει δυο καλές μαζεμένες στιγμές. Αρχικά ο Γιακουμάκης πήρε μία κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ αργότερα ο Μάντζιος με όμορφη ενέργεια βρήκε χώρο και σούταρε, με τον Λόπεθ να μαζεύει. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν όσο περνούσε ο χρόνος και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με αντίστοιχα σουτ από Γιουσούφ και Άρτσε.

Η ισοφάριση ήρθε για τον Λεβαδειακό στο 75ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ναζλίδης την έστειλε στα δίχτυα με την πλάτη γράφοντας το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι με τον Γιακουμάκη μετά από τρομερό σουτ, ενώ η απάντηση ήρθε για τους φιλοξενούμενους όταν ο Μαγέφσκι σούταρε, ο Βερέμκο έδιωξε, ο Ναζλίδης φάτσα με τον τερματοφύλακα των Βοιωτών έκανε νέο σουτ με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ!

Το παιχνίδι τελείωσε με την Βέροια να χάνει απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς ο Κόλα εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βερέμκο, που έδιωξε σε κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα.
Ο MVP του αγώνα

Ο Βερέμκο ήταν εκπληκτικός και κράτησε την εστία του στις λίγες αλλά σημαντικές ευκαιρίες της Βέροιας.
Η φάση του αγώνα

Τρομερή ενέργεια του Μάντζιου στο 49ο λεπτό. Με τακουνάκι πέρασε τη μπάλα πάνω από αντίπαλο κι έκανε το σουτ, όμως ο Λόπεθ δεν ανησύχησε. Πανέμορφη σκέψη από τον έμπειρο επιθετικό.
Ο διαιτητής

Καρτάκιας ο διαιτητής Θάνος, ενώ σφύριζε πολύ εύκολα τα φάουλ. Στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να δώσει δεύτερη κάρτα στον Μερεμπασβίλι (έδωσε το φάουλ), αλλά το απέφυγε.

sport24.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα