Λύτρωση για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Βοιωτία, αφού επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού, σε παιχνίδι για την 14η αγωνιστική της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ νωρίτερα (73’) είχε ισοφαρίσει ο Αφελάι. Ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό με τον Τομάς.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Ρομπέρτο άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τομάς νίκησε τον Σιόβα στον αέρα και με κεφαλιά άνοιξε πέτυχε το 1-0!

Μετά την ψυχρολουσία ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, ωστόσο ξόδεψε ένα ολόκληρο ημίχρονο, χωρίς να τα καταφέρει. Την ίδια στιγμή ο Λεβαδειακός έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 18’, γεγονός που χάλασε τον σχεδιασμό του προπονητή του.

Ο Ολυμπιακός στο 7’ είχε δοκάρι με τον Ντομίνγκεζ, ενώ στο 22’ ο Κασάμι έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μήτρογλου που ήταν σε θέση οφσάιντ βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας και χάλασε τη φάση.

Στο 27' ο Λεβαδειακός απείλησε για δεύτερη φορά με τον Ορτέγκα να πιάνει το σουτ και τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα, ενώ στο 32’ ο Σηφάκης δε νικήθηκε από το σουτ του Ντομίνγκεζ.

Στο δεύτερο μέρος ο Αφελάι μπήκε στο γήπεδο και κατάφερε να αλλάξει το ματς. Ο Ολλανδός που έπαιξε σαν εξτρέμ κατάφερε να πετύχει ένα τυχερό γκολ στο 73’, αφού το σουτ που επιχείρησε, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Σηφάκη.

Η ανατροπή ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μήτρογλου να κάνει την προβολή και να σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-2 (Novasports 1)

Γκολ:
2' Τομάς - 73' Αφελάι, 90'+1' Μήτρογλου

Κίτρινες κάρτες: Γκόμες, Σηφάκης, Μιλοσάβλιεβ - Ρομπέρτο

Κόκκινες κάρτες: -

Λεβαδειακός:
Σηφάκης, Μαχαίρας (18' Σκέμπης), Μάντζιος, Κώτσιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τομάς, Πρόγιτς (8' Νικολακάκης), Ορτέγα, Μιλοσάβλιεβ, Γκόμες (72' Μάγκας).

Ολυμπιακός:
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Γιαννούλης (46' Ντοσεβί), Εντινγκά (69' Μπενίτες), Κασάμι, Μαζουάκου, Φουστέρ (63' Αφελάι), Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα