Τα πάντα πήγαν στραβά για την Εθνική στο ματς κόντρα στην Σλοβενία, όπου ηττήθηκε με 73-65, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση. Ο Έλληνας γκαρντ στη συνέχεια ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην ήττα, λέγοντας παράλληλα πως η «επίσημη αγαπημένη» ήταν πολύ κακή.
«Ουσιαστικά είναι αλήθεια. Είχαμε ένα πλάνο. Πήγαν τα πάντα στραβά σε οποιονδήποτε τομέα είχαμε μιλήσει πριν από το παιχνίδι. Ξέραμε ότι η Σλοβενία ήταν μία ιδιαίτερη ομάδα στο 5x5. Ουσιαστικά μας σκότωσαν τα αμυντικά τους ριμπάουντ, τα λάθη μας και οι πόντοι τους στον αιφνιδιασμό. Είχαμε μία τακτική για τον Ντράγκιτς, να του δώσουμε κάποια σουτ πηγαίνοντας από κάτω στο πικ εν ρολ και ουσιαστικά ήταν η μέρα που τα έβαλε όλα και αυτό του έδωσε τρομερή ψυχολογία. Ουσιαστικά για 25 λεπτά ήμασταν ανύπαρκτοι στο γήπεδο.
Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι, το σημερινό, ήταν πάρα πολύ κρίσιμο. Δυστυχώς ήμασταν πραγματικά πολύ κακοί. Όπως είπα δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε και θα ετοιμαστούμε για ένα ακόμα.
Δυστυχώς παρουσιαστήκαμε δίχως ενέργεια. Το ξεκίνημα ήταν πολύ βασικό. Όταν παίζεις μπροστά σε 12.000 κόσμο, όταν κάνουν και οι άλλοι ένα τέτοιο ξεκίνημα είναι πολύ δύσκολο. Δυστυχώς ότι είχαμε πει δεν το κάναμε πράξη στο γήπεδο. Πολλά μπορούμε να πούμε τώρα αλλά αυτή είναι η αλήθεια».
Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ 2026: Παγκόσμια πρωταθλήτρια την Ολλανδία βλέπει ο επιστήμονας που έχει «3 στα 3»



