Ολυμπιονίκης εξομολογήθηκε ότι είναι γκέι

O Μάθιου Μίτσαμ έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι χάρισε στην Αυστραλία το πρώτο μετάλλιο στις καταδύσεις από το 1924 (στην πλατφόρμα 10 μέτρων, νικώντας το φαβορί για την πρωτιά, τον Κινέζο Ζου Λουξίν) και ο άλλος -και πιο ιδιαίτερος- είναι πως έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής που παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια των Αγώνων πως είναι ομοφυλόφιλος.Σε αντίθεση με τον Γκρεγκ Λουγκάνις, ο οποίος δήλωσε δημόσια πως είναι γκέι μόνο όταν τελείωσε την καριέρα του στις πισίνες, ο Μίτσαμ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να αποκρύψει αυτό το γεγονός, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο σε αυτό.

"Το να είσαι γκέι και να κάνεις καταδύσεις είναι δύο εντελώς διαφορετικά κομμάτια της ζωής μου. Φυσικά και θα υπάρξει συζήτηση καθώς κάποιοι άνθρωποι έχουν αρχές, όμως οι συνάδερφοί μου με υποστηρίζουν", τόνισε ο Μίτσαμ και πρόσθεσε:

"Είμαι ευτυχισμένος με τον εαυτό μου και με το πού έχω φτάσει. Είμαι ευτυχισμένος με αυτό που είμαι και αυτά που έχω κάνει".

Παρά πάντως το γεγονός πως θέλει να είναι αναγνωρίσιμος, όχι επειδή είναι ομοφυλόφιλος αλλά για τις καλές αθλητικές επιδόσεις του, η κοινότητα των ομοφυλόφιλων είναι υπερήφανη για το αστέρι της.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα OutSports, η οποία επικεντρώνεται στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, η νίκη του είναι το πρώτο θέμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το γνωστό κανάλι NBC δεν ανέφερε κατά τη μετάδοση των Αγώνων την προτίμησή του για άνδρες του ίδιου φύλου, ούτε έδειξε στις εξέδρες τους γονείς και τον σύντροφο στη ζωή του.

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα