Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τους περισσότερους followers σε Facebook και Twitter

15-03-16 | Viral

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τους περισσότερους followers στο Facebook και στο Twitter στο εξωτερικό, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ανάλυσης του διαδικτύου Doing.

Στα συμπεράσματα αυτής της ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας υπογραμμίζεται ότι Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος ο οποίος διαθέτει προφίλ στα αγγλικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι το κύριο θέμα που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα το 2015 (έτος της συγκεκριμένης έρευνας) ήταν ο κίνδυνος του Grexit.

Παράλληλα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει τους περισσότερους «φίλους» στο Facebook, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζονται «υπερβολικά θεσμικοί», κάτι που δυσκολεύει τον διάλογό τους με τους χρήστες του διαδικτύου. Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είναι ο πιο διαδραστικός ηγέτης με τους πολίτες που τον ακολουθούν στο Twitter, αλλά δεν απευθύνεται συχνά στις γυναίκες και αναφέρεται, σχετικά σπάνια, σε διεθνή γεγονότα.