Πίτσα: Οι 8 παράγοντες που την κάνουν πιο υγιεινή

03-12-21 | Χρήσιμες Συμβουλές

Την πίτσα την έχουμε στο μυαλό μας ως πρόχειρο, ανθυγιεινό φαγητό. Δεν είναι όμως απαραίτητο. Μπορείτε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή πίτσα, χωρίς να στερηθείτε την γευστική απόλαυση.

Η πίτσα, όταν το σκεφτείτε, αποτελείται από υδατάνθρακες από την κρούστα, πρωτεΐνη και λίπος από το τυρί και τα πρόσθετα. Αυτά είναι όλα τα συστατικά του τι περιέχει ένα οποιοδήποτε γεύμα, λέει η διατροφολόγος Amy Kimberlain, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα το Μαϊάμι. 

Αν και μερικοί πιστεύουν ότι είναι μια ένοχη απόλαυση, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Λένε ότι η πίτσα μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή, καθώς θεωρείται γενικά υψηλή σε νάτριο, θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι πίτσες το ίδιο, λέει η Kimberlain.

Όπως κάθε άλλο φαγητό, έχει να κάνει με το πώς το φτιάχνεις λέει η διατροφολόγος Angela Lemond, συνιδιοκτήτρια της Lemond Nutrition. “Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους η πίτσα μπορεί να είναι υγιεινή, λέει η Kimberlain.

Πώς μπορείτε να κάνετε την πίτσα πιο υγιεινή

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr