Θεσσαλία

Κρούσμα φυματίωσης στη Λάρισα

madata.gr
04-04-08
Mε φυματίωση υψηλής μεταδοτικότητας νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Παρά την κρισιμότητα της νόσου, το παράδοξο είναι πως, ο φοιτητής νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο αφού το τμήμα Λοιμωδών του ΠΝΛ παραμένει κλειστό ελλείψει νοσηλευτικού αλλά και ιατρικού προσωπικού.

Η διάγνωση της φυματίωσης και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης είχε ως αποτέλεσμα η Πνευμονολογική κλινική να προχωρήσει σε άμεση ενημέρωση του φιλικού περιβάλλοντος σε δύο πόλεις της Γαλλίας όπου ζούσε μέχρι πρόσφατα ο αφρικανικής καταγωγής φοιτητής, αλλά και του φιλικού περιβάλλοντος στο Βόλο όπου βρίσκεται λόγω σπουδών.

Μάλιστα για σήμερα έχουν κληθεί να ελεγχθούν οι οικείοι του στο Βόλο, όπου ο φοιτητής επίσης νοσηλεύθηκε μέχρι να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.