Πελοπόννησος

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στην παραλία του δήμου Ζαχάρως,

madata.gr
10-01-08

Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων, στην παραλία του δήμου Ζαχάρως, ενώ αναμένεται να γίνουν και άλλες τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τώρα, έχουν κατεδαφιστεί ολοκληρωτικά από συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα της ΔΕΣΕ, οκτώ αυθαίρετα κτίσματα και άλλα οκτώ τμηματικά.

Οι τμηματικές κατεδαφίσεις αφορούν κτίσματα που βρίσκονται ανάμεσα στα όρια της παραλιακής ζώνης και του δημόσιου κτήματος. Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη στατικότητα των κτισμάτων τα συνεργεία κατεδαφίζουν όσες κατασκευές βρίσκονται εντός της παραλιακής ζώνης και δεν πρόκειται να προκαλέσουν πρόβλημα.

Όσον αφορά τις επόμενες κατεδαφίσεις, έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο, στην παραλία της Ζαχάρως, καθώς και άλλες τρεις στην παραλία του Κακκόβατου και του Νεοχωρίου. Επίσης υπάρχουν σε εκκρεμότητα δύο κατεδαφίσεις, διότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οριστικές δικαστικές αποφάσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν έξι ακόμη κατεδαφίσεις στο δήμο Βόλακος, ενώ ήδη έχουν κατεδαφιστεί πέντε αυθαίρετα κτίσματα στην παραλία Παλούκι του δήμου Αμαλιάδος.

Όταν ολοκληρωθούν οι κατεδαφίσεις στο νομό Ηλείας, τα συνεργεία θα μεταβούν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 35 αυθαίρετων κτισμάτων στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην περιοχή Νησί Τουρλίδας.

Κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κτισμάτων γίνονται εφ' όσον πρώτα έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης και δεν υπάρχουν σε εκκρεμότητα δικαστικές αποφάσεις