Κόσμος

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ για τη χερσαία επίθεση

Σώτια Ιωάννου
13-10-23

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να έδωσαν το «πράσινο φως» στο Ισραήλ για να διεξάγουν οποιαδήποτε επιχείρηση κρίνουν απαραίτητη για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής, σε οποιοδήποτε μέτωπο, σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο.

Νωρίτερα το Ισραήλ είχε πετάξει φυλλάδια στους κατοίκους της Γάζας, τα οποία ανέφεραν στα αραβικά «εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα». Ωστόσο, τόσο τα τζαμιά των βόρειων περιοχών όσο και οι ηγέτες της Χαμάς καλούν τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν.

Οποιαδήποτε εισβολή θα μπορούσε να είναι καθοριστικής σημασίας στην σύγκρουση ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο εξαπέλυσε το Σάββατο την αιματηρότερη επίθεση στη χώρα μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973.

Το Ισραήλ έχει ήδη εξαπολύσει τις σφοδρότερες από ποτέ αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και έχει καλέσει στα όπλα 300.000 εφέδρους και συγκεντρώσει άρματα μάχης κοντά στα σύνορα.

Πηγή: newsit.gr