Αίγυπτος: Τι βρήκαν στο στομάχι του καρχαρία που έφαγε ζωντανό 23χρονο Ρώσο

13-06-23 | Κόσμος

Τα μέρη του σώματος του 23χρονου Ρώσου που βιντεοσκοπήθηκε να τρώγεται ζωντανός από έναν καρχαρία, ανασύρθηκαν από την κοιλιά του αρπακτικού. Ο καρχαρίας χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουρίστες κοντά σε ένα αιγυπτιακό θέρετρο. 
Ο Βλαντιμίρ Ποπόφ, 23 ετών, φαίνεται στο ανατριχιαστικό βίντεο να δέχεται επίθεση από έναν καρχαρία – τίγρη την περασμένη εβδομάδα και να τον σύρει κάτω από το νερό στη Χουργκάντα ​​καθώς ούρλιαζε για βοήθεια.

Ο καρχαρίας πιάστηκε αργότερα και οι θαμώνες της παραλίας τον χτύπησαν μέχρι θανάτου στην ακτή.

Έκτοτε, ο καρχαρίας εξετάστηκε από ειδικούς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν αυτός που έφαγε τον Ποπόφ – αφού βρήκαν τα λείψανά του στο στομάχι του, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Al Arabiya.  Ο Δρ Μαχμούντ Νταρ, καθηγητής στο Αιγυπτιακό Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών, ανέφερε ότι ήταν θηλυκός καρχαρίας και στο στομάχι του υπήρχαν μόνο τα λείψανα του 23χρονου.  

Ο Νταρ πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης στην αιγυπτιακή τηλεόραση, ότι αυτό το είδος καρχαρία ζει σε βάθη έως και 20 μέτρων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο καρχαρίας επιτέθηκε στον Ποπόφ ενώ κολυμπούσε στην Ερυθρά Θάλασσα σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Χουργκάντα. Ο πατέρας του Ποπόφ, ο Γιούρι, είπε ότι «πήγαμε στην παραλία για να χαλαρώσουμε» όταν ξαφνικά, ο γιος του «δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία», ανέφερε η CEN.