Ντόναλντ Τραμπ: Γελοίο και κατασκευασμένο το κατηγορητήριο

11-06-23 | Κόσμος

Με συμβόλαιο για την πολιτική του εξόντωση παρομοίασε ο Ντόναλντ Τραμπ το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άστραψε και βρόντηξε ο Ντόναλντ Τραμπ που αντιμετωπίζει κατηγορίες για δεκάδες κακουργήματα βάσει του νόμου περί κατασκοπίας, επειδή είχε αποθηκεύσει απόρρητα έγγραφα στη βίλα του στη Φλόριντα.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το ίδιοι έκαναν πολλοί προκάτοχοί του, ακόμα και ο σημερινός πρόεδρος Μπάιντεν, ενώ χαρακτήρισε γελοίο και κατασκευασμένο το κατηγορητήριο.

«Η μαρξιστική αριστερά χρησιμοποιεί πάλι το διεφθαρμένο υπουργείο Δικαιοσύνης και το διεφθαρμένο FBI, τον γενικό εισαγγελέα και τους κατά τόπους εισαγγελείς για να επέμβει στις εκλογές μας σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας. Κλέβουν, είναι απατεώνες, είναι διεφθαρμένοι. Αυτοί οι εγκληματίες δεν πρέπει να ανταμειφθούν, πρέπει να ηττηθούν. Πρέπει να τους νικήσετε», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής.

Δεν θα παραιτηθεί από την προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ

Στην ομιλία του στη Τζώρτζια ο Τραμπ διακήρυξε ότι παρά τις πιέσεις δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τον προεκλογική εκστρατεία, ότι οι διώξεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα και τη δημοτικότητά του. Σε ένα παραλήρημα εναντίον του Μπάιντεν έκανε λόγο για σταλινικές πρακτικές.

«Κοιτάξτε τι κάνει ο Μπάιντεν, σκεφτείτε το. Ο Μπάιντεν προσπαθεί να βάλει στη φυλακή τον μεγαλύτερο πολιτικό αντίπαλό του, τον αντίπαλο που τον κερδίζει με διαφορά στις δημοσκοπήσεις, όπως κάνουν στη σταλινική Ρωσία και στην κομμουνιστική Κίνα».

Ο πρώην πρόεδρος σε πρώτη φάση θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου την προσεχή Τρίτη για να απαντήσει στις κατηγορίες.

Ενδέχεται η δίκη να γίνει παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές κάλπες του 2024. Θεωρητικά, σε περίπτωση καταδίκης του, ο Τραμπ μπορεί να είναι υποψήφιος ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

πηγή: MEGA TV