Φυλακισμένος στο τσιμεντένιο φέρετρο, αφού πρώτα σκότωσε όσους περισσότερους βιαστές μπορούσε

15-04-23 | Κόσμος

Η ανατριχιαστική προειδοποίηση του πιο επικίνδυνου κρατούμενου της Βρετανίας οδήγησε στο να κλειδωθεί σε υπόγειο γυάλινο κουτί.

Ο Robert Maudsley είναι καταδικασμένος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος εκτίει σήμερα ισόβια κάθειρξη στη φυλακή κατηγορίας Α HMP Wakefield, ευρέως γνωστή ως «Monster Mansion» λόγω του μεγάλου αριθμού παραβατών υψηλού προφίλ και υψηλού κινδύνου που κρατούνται εκεί.

Ο πρώτος φόνος του Maudsley έγινε το 1974, όταν στραγγάλισε τον βιαστή John Farrell. Αφού παραδόθηκε στην αστυνομία λέγοντας ότι χρειαζόταν ψυχιατρική βοήθεια, ο Maudsley στάλθηκε στο νοσοκομείο Broadmoor - όπου μαζί με έναν άλλο κρατούμενο βασάνισαν και σκότωσαν τον παιδεραστή David Francis στο νοσοκομείο Broadmoor. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο HMP Wakefield, όπου σκότωσε δύο τροφίμους παιδοβιαστές. Ο Maudsley βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα σε απομόνωση τα τελευταία 45 χρόνια σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κελί, το οποίο κάποτε περιέγραψε ως «τσιμεντένιο φέρετρο».

Ο ίδιος έγραψε σε επιστολή του: «Οι αρχές της φυλακής με βλέπουν ως πρόβλημα και η λύση τους ήταν να με βάλουν στην απομόνωση και να πετάξουν το κλειδί, να με θάψουν ζωντανό σε ένα τσιμεντένιο φέρετρο. Δεν τους ενδιαφέρει αν είμαι τρελός ή κακός. Δεν ξέρουν την απάντηση και δεν τους νοιάζει, αρκεί να με κρατήσουν μακριά από τα μάτια και το μυαλό τους. Με αφήνουν να μένω στάσιμος, να φυτοζωώ και να οπισθοδρομώ- με αφήνουν να αντιμετωπίζω τη μοναξιά μου κατά μέτωπο με ανθρώπους που έχουν μάτια αλλά δεν βλέπουν και που έχουν αυτιά αλλά δεν ακούν, που έχουν στόματα αλλά δεν μιλούν. Η ζωή μου στην απομόνωση είναι μια μακρά περίοδος αδιάκοπης κατάθλιψης»

Παλιότερα είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να σκοτώσει όσους περισσότερους βιαστές μπορούσε πριν η αστυνομία προλάβει να τον συλλάβει.

Εκείνη την εποχή, ο Τύπος ανέφερε εσφαλμένα ότι ο Maudsley είχε φάει μέρος του εγκεφάλου ενός από τα θύματά του και με τη σειρά του έλαβε το παρατσούκλι Hannibal the Cannibal