Καστελόριζο: Η αποστολή βοήθειας στην Τουρκία και το «ευχαριστώ» των γειτόνων

13-02-23 | Κόσμος

«Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου».

Με αυτό το μήνυμα οι κάτοικοι του Καστελόριζου απέστειλαν πακέτα βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας με την εφημερίδα Hurriyet να κάνει ειδική αναφορά με άρθρο της στο ακριτικό νησί αλλά και το συγκινητικό μήνυμα που συνόδευε την ανθρωπιστική βοήθεια των κατοίκων της. 

Antalya'nın Kaş ilçesine 7,5 kilometre uzaklıktaki Yunanistan adası Meis'ten, depremzedelere destek için yardım malzemeleri gönderildi. Yardım kolilerinin üzerinde "Sevgili komşu. Sizin evlerinizle beraber bizim de yüreklerimiz yıkıldı" notu yer aldı.

— Hürriyet.com.tr (@Hurriyet) February 12, 2023

«Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό», τονίζεται σε ανάρτηση της Περιφέρειας του Κας στo Τwitter. 

Ülkemizde meydana gelen deprem dolayısıyla zarar gören halkımıza yardım etmek isteyen güzel yürekli meis halkına teşekkürler 

Ευχαριστούμε τους καλόκαρδους ανθρώπους του Meis που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στη χώρα μας  pic.twitter.com/3XbOiKr6tu

— T.C. Kaş Kaymakamlığı (@KasKaymakamligi) February 11, 2023