ΗΠΑ: Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ

16-11-22 | Κόσμος

Οι πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν 12 τραυματίες, οι 4 εκ των οποίων είναι παιδιά.

Όπως αναφέρει το CNN, η έκρηξη έγινε σε συγκρότημα κατοικιών στο Γκέιτερσμπεργκ της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ και από τους 12 τραυματίες οι 2 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 πυροσβέστες.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της κομητείας Μοντγκόμερι δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 09:00 (ώρα ΗΠΑ, 16:00 ώρα Ελλάδος) και όταν τα πρώτα οχήματα έσπευσαν στο σημείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, η οποία πιθανότατα «τροφοδοτήθηκε από αέριο».

Έχει καταρρεύσει τμήμα του συγκροτήματος των κατοικιών από την ισχυρή έκρηξη, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής κομητείας, Σκοτ Γκόλντσταϊν, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε και να σώσουμε όλους όσους μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πιθανότατα η φωτιά «προκλήθηκε και τροφοδοτήθηκε από αέριο» στο υπόγειο του συγκροτήματος κατοικιών και τόσο οι πυροσβέστες όσο και άλλοι εργάτες προσπαθούν να κλείσουν την παροχή του φυσικού αερίου στο κτήριο.

#Maryland  Al menos 13 personas resultaron heridas tras una explosión en un edificio de apartamentos en Quince Orchard Boulevard, en #Gaithersburg esta mañana. Varios edificios cercanos fueron evacuados. La explosión fué provocada por una fuga de gas. : Steve Oatley pic.twitter.com/hGJU9zZHOD

— (@QuakeChaser35) November 16, 2022

Πηγή: newsit.gr