Η αμήχανη στιγμή δημοσιογράφου στον αέρα του BBC: Της τηλεφώνησε εκπροσώπος των Ταλιμπάν

15-08-21 | Κόσμος

Δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε σε αμηχανία όταν σήμερα, στην τηλεφωνική γραμμή και ενώ ήταν στο αέρα, την κάλεσε ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Παρά την εμπειρία της, η δημοσιογράφος δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη και την αμηχανία της τη στιγμή που δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Suhail Shaheen, ο οποίος θέλησε να παρέμβει για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ. 

 Ο λόγος για την Yalda Hakim, η οποία γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μετακόμισε στην Αυστραλία το 1986. Η δημοσιογράφος μιλά έξι γλώσσες και εργάζεται στο BBC εδώ και εννέα χρόνια.

Μετά την αρχική αμηχανία, η δημοσιογράφος έθεσε σειρά ερωτημάτων στον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, που την Κυριακή μπήκαν και στην Καμπούλ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα υπάρξει «ειρηνική μετάβαση της εξουσίας». «είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη», είπε ο Suhail Shaheen, ενώ θέλησε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλεια των κατοίκων της Καμπούλ ή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπιάν διαμήνυσε, πάντως, ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στον νόμο της Σαρία, προσθέτοντας ότι «φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση».