Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι 30 καλεσμένοι και το πρωτόκολλο της κηδείας

16-04-21 | Κόσμος

Το τελευταίο αντίο θα πει στον πρίγκιπα Φίλιππο η βασιλική οικογένεια αύριο το μεσημέρι, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, δύο μόλις μήνες πριν τα 100ά γενέθλιά του.

Η σορός του θα μεταφερθεί με ένα κατά παραγγελία Land Rover, σε «πράσινο στρατιωτικό χρώμα», το οποίο έχει τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανοιχτό το πίσω μέρος.

 Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror» ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 16 ολόκληρα χρόνια δουλεύοντας πάνω στα σχέδια για το Land Rover, το οποίο θα κουβαλούσε το φέρετρό του.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο

Αν και σε αντίστοιχες τελετές συνηθίζεται να συγκεντρώνεται ένας μεγάλος αριθμός καλεσμένων που συχνά φτάνει τα 800 άτομα, η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί σε στενό κύκλο 30 ατόμων.

Θα παραστούν μονάχα οι πιο κοντινοί φίλοι και συγγενείς του πρίγκιπα, ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, θα τηρηθούν κάποιες από τις παραδόσεις μιας βασιλικής κηδείας, που θα αντανακλούν τις στρατιωτικές σχέσεις του Δούκα και στοιχεία της προσωπικότητας της Αυτού Υψηλότητας.

 Μάλιστα, περισσότερα από 700 μέλη από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από το Βασιλικό Ναυτικό, τον Βρετανικό Στρατό και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία θα παράσχουν τελετουργική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Ένα από τα πρόσωπα που θα λείπουν από την κηδεία θα είναι η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία αν και ήθελε να βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της δεν τα κατάφερε, καθώς ο γιατρός της τής απαγόρευσε να ταξιδέψει λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Μόνη της θα κάθεται η βασίλισσα - Διέταξε Ουίλιαμ και Χάρι να περπατήσουν χωριστά

Όλοι οι καλεσμένοι θα φορούν μάσκα, συμπεριλαμβανομένης και της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα κάθετε μόνη της σε απομονωμένο τμήμα της εκκλησίας.

Η βασίλισσα δεν θα λάβει μέρος στην πομπή, αλλά θα καταφτάσει στο νεκροταφείο με μια Bentley, συνοδευόμενη από μια κυρία επί των τιμών.

Όταν η πομπή φτάσει στο παρεκκλήσι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα προχωρήσει μπροστά από τον αδελφό του, καθώς η βασιλική οικογένεια φτάνει σε ζευγάρια.

Με απόφαση της ίδιας της βασίλισσας, οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ δεν θα περπατήσουν μαζί, καθώς ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο εξάδελφός τους, Πίτερ Φίλιπς.

Τόσο οι πρίγκιπες όσο και οι υπόλοιποι καλεσμένοι θα είναι ντυμένοι με πολιτικά και όχι με τις επίσημες στρατιωτικές τους στολές.

Αυτή είναι η λίστα με τους 30 καλεσμένους στην κηδεία: 

Βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας
Η Δούκισσα της Κορνουάλης
Ο Δούκας του Κέιμπριτζ
Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ
Ο Δούκας του Σάσεξ
Ο Δούκας του Γιορκ
Η πριγκίπισσα Βεατρίκη
Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι
Η πριγκίπισσα Ευγενία
Τζακ Μπρουκσμπανκ
Ο κόμης του Ουέσσεξ
Η Δούκισσα του Ουέσσεξ
Η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ
Βισκάουντ Σέβερν
Η πριγκίπισσα Άννα
Ο Αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς
Πίτερ Φίλιπς
Ζάρα Φίλιπς
Μάικ Τιντάλ
Ο Κόμης του Σνόουντον
Η Λαίδη Σάρα Τσάτο
Ντάνιελ Τσάτο
Ο Δούκας του Γκλόστερ
Ο Δούκας του Κεντ
Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν
Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης
Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ
Η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

ieidiseis