Συνελήφθη Ρώσος τρομοκράτης που σχεδίαζε μακελειό στην Γερμανία

22-08-18 | Κόσμος

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Ρώσο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανία αφότου είχε προσχωρήσει στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι ο ηλικίας 31 ετών ύποπτος, Μαγκομέντ Αλί Σ., ενήργησε από κοινού με τον Γάλλο υπήκοο Κλεμέντ Β. ο οποίος συνελήφθη στην Μασσαλία της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μαγκομέντ Αλί Σ. συνελήφθη σε έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο, όπου φύλασσε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης τριυπεροξείδιου της τριακετόνης, ή TATP, από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Η εκρηκτική ύλη ΤΑΤΡ έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές επιθέσεις από τρομοκράτες στην ανατολική Ευρώπη, τον περασμένο Μάιο στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, το 2016 στις Βρυξέλλες και το 2015 στο Παρίσι.

O ύποπτος σκόπευε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κάποιο σημείο της Γερμανίας με τον οποίο θα προκαλούσε των θάνατο και των τραυματισμό μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

 

eleftherostypos