Ο Κιμ θέλει να εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

28-06-17 | Κόσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξαναχτυπά: σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της χώρας δεσμεύτηκε ότι θα... εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Ρι Πιόνγκ Χο, καθώς, όπως υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του αρχηγού της Βόρειας Κορέας.

Τα ΜΜΕ της Πιονγκγιάνγκ ανέφεραν ότι η πρώην πρόεδρος Παρκ θα έχει τον «άθλιο θάνατο ενός σκύλου», χωρίς να το περιμένει και με μέθοδο που δεν θα μπορεί να προβλεφθεί. Μάλιστα, η Βόρεια Κορέα απαίτησε από τη Σεούλ να της παραδώσει την πρώην πρόεδρο και άλλους «προδότες», προκειμένου να «υπάρχει μέλλον» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η παράνοια, ωστόσο, συνεχίζεται καθώς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας, αν αποκαλυφθούν κι άλλες συνωμοσίες κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν, τότε η Πιονγκγιάνγκ θα εφαρμόσει «συνοπτική τιμωρία χωρίς προειδοποίηση» στα εμπλεκόμενα μέρη.

Όπως ήταν φυσικό, η Σεούλ καταδίκασε τις ανακοινώσεις αυτές, ωστόσο, όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν, η πρόεδρος Παρκ, λίγο πριν οδηγηθεί σε παραίτηση για υπόθεση δωροδοκίας, φέρεται να είχε εγκρίνει μια «αλλαγή ηγεσίας» στην Πιονγκγιάνγκ.

 

 

 

topontiki