Σιδηροδρομική τραγωδία στη Γερμανία. 8 νεκροί και 100 τραυματίες

09-02-16 | Κόσμος

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Γερμανια. Το δυστύχημα συνέβη "λίγο μετά τις 07.00 τοπική ώρα", στη γραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

Τους οκτώ έφθασαν οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στη διαδρομή ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

Δεκαπέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 40 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, επί συνόλου 100 τραυματιών, ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία.

#Aibling #Zugunfall pic.twitter.com/35XDHa6f8i

— BR_Oberbayern (@BR_Oberbayern) Φεβρουάριος 9, 2016

Ενα από τα τρένα εκτροχιάσθηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρένα συγκρούσθηκαν μετωπικά.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι" σκοτώθηκαν και πάνω από εκατό τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους 15 σοβαρά, κατά τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο τρένα σήμερα το πρωί στη λουτρόπολη της Βαυαρίας Μπαντ 'Αιμπλινγκ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Αυτή τη στιγμή , υπάρχουν τέσσερις νεκροί" και "δεκαπέντε σοαβαρά τραυματισμένοι", δήλωσε ο Μάρτιν Βίνκλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρόζενχαϊμ, μιλώντας για εκατό τραυματίες συνολικά.

Ωστόσο λίγα λεπτά μετά τις 12:00 ο αριθμός των νεκρών διπλασιάστηκε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας δήλωσε πως η σύγκρουση έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα ασθενοφόρα της περιοχής καθώς και 8 νοσοκομειακά ελικόπτερα.

Στην επιχείρηση συνδράμουν και δυνάμεις από την Αυστρία.

Το έργο των διασωστών είναι δύσκολο, στην περιοχή υπάρχει φράγμα και έτι δεν υπάρχει χώρος για ανάπτυξη βαρέων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάσυρση τραυματιών και νεκρών.

Δυστυχώς αν και δεν δίδεται ακριβής αριθμός θυμάτων από την πλευρά της Βαυαρικής Αστυνομίας γίνεται λόγος για πολλούς νεκρούς.

Η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν έχει διακοπεί και έχουν αποκλεισθεί δύο τοπικοί οδικοί άξονες.

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τη σιδηροδρομική τραγωδία στη Γερμανία

#Aibling #Zugunfall pic.twitter.com/35XDHa6f8i

— BR_Oberbayern (@BR_Oberbayern) Φεβρουάριος 9, 2016

Police and ambulances rush to respond after two trains collided head-on in Germany, killing several people https://t.co/4Z7B9YnZO5

— Sky News (@SkyNews) Φεβρουάριος 9, 2016

#BadAibling #Bahn #Zugunglück
Update 08:22 - An einer Stelle #Meridian-Zug aufgerissen.
https://t.co/zGDUeDcRg0 pic.twitter.com/hmL4ioDCn2

— Muschelschloss ☕ ️ (@Muschelschloss) Φεβρουάριος 9, 2016

Mehr als 100 Verletzte, mind. 8 Tote bei Zugunfall. 2 #Meridian-Züge kollidiert https://t.co/J1aq0jW9B6 #BadAibling pic.twitter.com/w3O7ChnalF

— BR24 (@BR24) Φεβρουάριος 9, 2016

#BadAibling #Zugunglück #Bahn - Polizei, Rettungskräfte vor Ort - #Foto via mangfall24.de https://t.co/C4D3BJuEUB pic.twitter.com/mrPjqNv22h

— Muschelschloss ☕ ️ (@Muschelschloss) Φεβρουάριος 9, 2016

At least four killed in #BadAibling train crash with 100 injured, German police say https://t.co/JKCglD73Mm pic.twitter.com/DRKlPxlfIe

— Top Tweets (@TopTwts) Φεβρουάριος 9, 2016