"Οι πιλότοι του Air Algerie ζήτησαν 2 φορές αλλαγή πορείας"

28-07-14 | Κόσμος

Δυο φορές είχαν ζητήσει αλλαγή πορείας οι πιλότοι του αεροσκάφους της Air Algerie πριν από τη συντριβή του στο Μάλι, όπως αποκάλυψε η Γαλλία.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως εκείνη τη νύχτα είχε κακοκαιρία, ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους ζήτησε να αλλάξει πορεία και στη συνέχεια να επιστρέψει, πριν χαθεί η επαφή», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων για το δυστύχημα.

Η τραγωδία, που αποδίδεται έως τώρα στις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, στοίχισε τη ζωή και των 118 επιβαινόντων.

Θα αργήσει η ανάλυση των «μαύρων κουτιών» της Air Algerie

«Εάν τα στοιχεία είναι αξιοποιήσιμα, η ανάλυσή τους, η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει ίσως πολλές εβδομάδες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Φρεντερίκ Κουβιγέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο έξι μηχανικοί του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) εργάζονται αποκλειστικά για σε αυτό τον τομέα.

Επιπλέον ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει στο να περισυλλεχθούν οι σοροί των πτωμάτων, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Οι σοροί έχουν γίνει σκόνη, η ζέστη είναι τρομακτική και η βροχή δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο, τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην επικοινωνία και τη μεταφορά στο σημείο», είπε ο Φαμπιούς.