Κίνημα τουριστών No στη Μύκονο: Ρίχνει άκυρο στο νησί για τις εξωφρενικές τιμές του

13-06-23 | Κοινωνία

Κίνημα τουριστών λέει No στη Μύκονο και δηλώνει πως δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους σε αυτό το πανάκριβο νησί.

Το νησί δέχεται κριτική, εδώ και χρόνια, εμφανίζοντας ρωγμές στην εικόνα του, λόγω των εξωφρενικών τιμών, αλλά και των άσχημων συμπεριφορών.

Κατά συνέπεια, η πτώση στην τουριστική κίνηση, κατά 20%, είναι πλέον ορατή, με τους τουρίστες να προτιμούν εναλλακτικά το Τουλούμ του Μεξικού, μια παραλία δεκαπέντε χιλιομέτρων, που την περιβάλλει η προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα της ζούγκλας και οι πυραμίδες των Μάγιας.

Το Tulum είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο Μεξικό, γνωστός για τις πανέμορφες παραλίες του και τον αρχαιολογικό του χώρο. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου Γιουκατάν, στην περιοχή των Ριβιέρα Μάγια. Οι επισκέπτες του Tulum έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν συνδυασμό της παρθένας φύσης, των καταγάλανων νερών και της πλούσιας ιστορίας.

Ο αρχαιολογικός χώρος του είναι μια από τις μεγαλύτερες αξιοθέατα της περιοχής. Πρόκειται για έναν αρχαίο πόλη-φρούριο που χτίστηκε από τους Μάγια περίπου πριν από 800 χρόνια. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα εντυπωσιακά ερείπια, να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα και να μάθουν περισσότερα για την πολιτιστική κληρονομιά των Μάγια.

Οι παραλίες είναι εξίσου μαγευτικές. Οι λευκές αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά και οι γραφικές παλάμες δημιουργούν μια εικόνα επίγειου παραδείσου.

Το Tulum συνδυάζει την επαφή με τη Φύση, καθώς όλα τα ξενοδοχεία, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα καλά του εστιατόρια βρίσκονται μέσα στα όρια της πυκνής βλάστησης της ζούγκλας. Θα μπορούσε να το δεί κανείς σαν μια εξωτική luxury εκδοχή του ιστορικού Woodstock. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο μέρος έχει την δική του εντελώς ιδιαίτερη ενέργεια, αφού η ιστορία του ξεκινάει από την εποχή των Mayas.

Το Tulum είναι το μέρος όπου οι Maya έχτισαν το μοναδικό τους κάστρο δίπλα στην παραλία. Η τειχισμένη πόλη ονομαζόταν Zama και η εμβληματική κατασκευή της ήταν τοποθετημένη στον βράχο.

Πρόκειται επίσης για μια τόσο νέα πόλη, που οι περισσότεροι από τους κατοίκους της δεν έχουν καν γεννηθεί εδώ, για αυτό εκεί βρίσκεται ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα πολιτισμών, ανθρώπων, φαγητού, των πάντων.

Επιπλέον είναι ο επίγειος παράδεισος του bohemian chic αφού έχει προσελκύσει ένα ιδιαίτερο πλήθος μποέμ οικολογικών αρχιτεκτόνων, εκλεκτικούς πλούσιους επιχειρηματίες, εκατομμυριούχους συλλέκτες έργων τέχνης, φωτογράφους, fashionistas, γιόγκι και καλλιτέχνες κάθε είδους, οι οποίοι σιγά σιγά διαμόρφωσαν και δημιούργησαν το μοντέρνο αποκλειστικό μέρος που είναι τώρα, ή τουλάχιστον την μοντέρνα πλευρά του Tulum.

Δεν υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη της νέας bohemian chic φιλοσοφίας που ξεκίνησε στο Tulum (δεν είναι τυχαίο ότι φέτος θα ανοίξει και Scorpios στο Tulum) και διαπερνά πλέον τον κόσμο της “πολυτέλειας” και ευρύτερα του μοντέρνου στυλ και τρόπου ζωής από την επιτυχία του Σκορπιού της Μυκόνου που έχει ταυτιστεί με τη μποέμ-πολυτελή εικαστική ταυτότητα, το χαλαρό, συναισθηματικό ντιζάιν και την ελευθερία.

Πηγή: filoxenianews.gr