Σύνδρομο Rapunzel σε 14χρονη στη Θεσσαλονίκη: Αφαίρεσαν 700 γραμμάρια τρίχες από το στομάχι της

13-06-23 | Κοινωνία

Ένα σοβαρό περιστατικό αντιμετώπισαν πριν από λίγες ημέρες γιατροί στην κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη καθώς, όπως διαπιστώθηκε, μία 14χρονη που μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είχε στο στομάχι της μιας μεγάλη μάζα από τρίχες βάρους 700 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το εν λόγω τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.

 Τριχόπλημα είναι η μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρεντορολογικό σωλήνα μετά από βρώση αυτών. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4% εξηγεί η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής Άγιος Λουκάς, Κατερίνα Ραμματά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η 14χρονη κοπέλα, η οποία έχει πλέον αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Κατά το δημοσίευμα το νεαρό κορίτσι έτρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνδρομο Rapunzel εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και σε αυτές τις περιπτώσεις το 80% των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά ή έφηβες.

.thetoc.