Κρήτη: Τη φίλησε, της είπε «σ’ αγαπώ» και τη μαχαίρωσε 14 φορές - «Ήταν σε αμόκ»

06-06-23 | Κοινωνία

Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεσή της 36χρονης στους αστυνομικούς, τίποτα δεν προμήνυε την άγρια επίθεση που δέχτηκε.

«Δεν είχε προηγηθεί κανένας απολύτως καυγάς με τον σύντροφο μου. Αντέδρασε ξαφνικά σαν να βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ άρπαξε το μαχαίρι και άρχισε να με χτυπά. Κατάφερα να διαφύγω. Βγήκα στο δρόμο. Δεν με ακολούθησε», δήλωσε η 36χρονη.

Το βράδυ της Κυριακής το ζευγάρι ήταν μαζί στο σπίτι τους, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν χαλαροί στον καναπέ και έβλεπαν ταινία. Περιγράφεται ότι ο 36χρονος έσκυψε, φίλησε τη σύντροφό του και της είπε "σ’ αγαπώ".

Σύμφωνα με το cretalive, λίγο αργότερα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους, αποπειράθηκε να την πνίξει και εντέλει κατάφερε στο σώμα της 36χρονης περίπου 14 μαχαιριές.

 Κατά τις ίδιες πηγές, το δολοφονικό αμόκ του 36χρονου, ο οποίος προσπάθησε να δώσει τέλος στη δική του ζωή και αυτομαχαιρώθηκε στην κοιλιά, προέκυψε όταν άρχισε να πιστεύει, όπως υποστηρίζεται, ότι τον παρακολουθούν και τον καταδιώκουν. Σε αυτήν την φερόμενη σκευωρία υποπτευόταν ότι είχε ενεργή συμμετοχή ακόμα και η σύντροφός του.

Οι δικηγόροι του 36χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, τον επισκέφθηκαν στο θάλαμο όπου παραμένει φρουρούμενος, στο ΠΑΓΝΗ. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσουν μαζί του καθώς δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Ο 36χρονος δείχνει να μην έχει καμία συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, των κατηγοριών που του αποδίδονται αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Μοιάζει να μην εμπιστεύεται κανένα και νιώθει ότι όλοι τον παρακολουθούν και θέλουν να τον βλάψουν.

 Και οι δύο οικογένειες στο πλευρό του 36χρονου
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Cretalive οι δύο δικηγόροι, ότι τόσο τραυματισμένη κοπέλα όσο και η οικογένειά της επιθυμούν να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον 36χρονο, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται ειδική ψυχιατρική στήριξη.

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ότι ο 36χρονος δεν έχει ουδέποτε απασχολήσει τις Αρχές, όπως έχει γραφτεί σε ορισμένα ειδησεογραφικά σαιτ, ενώ ήταν αριστούχος του Πολυτεχνείου.

"Η οικογένεια της 36χρονης είναι στο πλευρό του. Οι άνθρωποι τον στηρίζουν και θέλουν να έχει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Και αυτό είναι κορυφαίο από μέρους τους. Δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων αλλά και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι ο σύντροφος της, ο οποίος ψυχιατρικά πέρασε στην αντίπερα όχθη. Εμείς θα υποβάλλουμε αίτημα όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας προκειμένου το διάστημα αυτό να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο" είπε.

Όπως ανέφερε, όταν πλέον προχωρήσει η αγωγή, θα επαναξιολογηθεί η ψυχιατρική του κατάσταση ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

«Θα μιλήσω μόνο στον εισαγγελέα»
Αμίλητος και φρουρούμενος σε απλό θάλαμο παραμένει ο δράστης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ηρακλείου. Θα μιλήσω μόνο στον εισαγγελέα φέρεται να ήταν τα μόνα λόγια που είπε στους αστυνομικούς.

Παράλληλα, σοκαρισμένοι παραμένουν οι γείτονες του νεαρού ζευγαριού που το βράδυ της Κυριακής είδαν την 36χρονη κοπέλα αιμόφυρτη να βγαίνει στο δρόμο.

Μάλιστα βρήκε την δύναμη παρά τις 14 μαχαιριές που είχε δεχτεί, να διανύσει μία απόσταση 60-70 μέτρων, να διασχίσει τον δρόμο και να ζητήσει βοήθεια σε παρακείμενη οικία.

Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και απείθεια.

Αναφορικά με την πορεία της υγείας της 36χρονης, ευχάριστα είναι τα νέα, καθώς πήρε εξιτήριο από την ΜΕΘ κι έχει μεταφερθεί στην κλινική της θωρακοχειρουργικής, όπου και θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα θεωρούν αναγκαίο οι γιατροί.

Την ίδια ώρα, φρουρούμενος παραμένει στο νοσοκομείο ο δράστης.