Πότε κλείνουν τελικά τα σχολεία για καλοκαίρι 2023 - Όλες οι αργίες

15-05-23 | Κοινωνία

Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι του 2023 και τις πολυπόθητες από τους μαθητές διακοπές. Όλα τα σχολεία δεν κλείνουν τις ίδιες ημερομηνίες, καθώς διαφορετικές είναι για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, όπως και για Γυμνάσια και Λύκεια. Σημειώστε δε, ότι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού τα σχολεία θα κλείσουν δύο ημέρες για τις εκλογές του Μαΐου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας έγιναν. Αναλυτικά, οι ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία και θα αρχίσουν - κατά περίπτωση - οι εξετάσεις είναι οι εξής:

Επίσης, λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τις εξής ημερομηνίες:

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023
Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές αργίες ορίζονται ως εξής:

Οι αργίες του 2023

Δείτε αναλυτικά οι αργίες του 2023 - όσες πέρασαν και αυτές που έρχονται:

Πηγή: ieidiseis.gr