Άρτα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον πατέρα του μωρού - Συγγενείς απειλούν να τον λιντσάρουν

09-05-23 | Κοινωνία

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε το βράδυ της Τρίτης ο εισαγγελέας Άρτας στον 37χρονο πατέρα του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες.

Ο 37χρονος παραμένει στο Νοσοκομείο της Άρτας σε καταστολή, καθώς έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Σε καταστολή είναι και η 27χρονη μητέρα του μωρού ενώ συγγενείς της νωρίτερα βρέθηκαν έξω από το νοσοκομείο θέλοντας να επιτεθούν στον πατέρα.

Η είσοδος δεν τους επετράπη ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Συγγενείς της μητέρας έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου είναι κρατούμενος από την Αστυνομία ο 35χρονος πατέρας και σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες προσπάθησαν να τον λιντσάρουν, απειλώντας τον μάλιστα ότι θα τον σκοτώσουν.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Υπενθυμίζεται ότι για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο πατέρας ξέχασε το παιδί του στο πίσω κάθισμα του σταθμευμένου αυτοκινήτου του και πήγε στη δουλειά του, σε δημόσια υπηρεσία της Άρτας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε πάρει το βρέφος από το σπίτι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, πριν εκείνος πάει στη δουλειά του.

Ωστόσο, περίπου 3 ώρες αργότερα, η μητέρα του βρέφους, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον σταθμό ότι το παιδί απουσίαζε σήμερα. Αμέσως εκείνη τηλεφώνησε στον σύζυγό της για να μάθει γιατί δεν πήγε το παιδί στον σταθμό.

Ακολούθως ο σύζυγος φέρεται να μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου και έγιναν προσπάθειες για ανάνηψη όμως ήταν ήδη αργά.

Η νεκροψία-νεκροτομή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.