Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε αιμόφυρτο τον Άλκη Καμπανό

10-02-23 | Κοινωνία

Στη δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συνεχίζονται οι συγκλονιστικές καταθέσεις. «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο». Ετσι περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος ο αστυνομικός που αντίκρυσε τον 19χρονο μέσα σε λίμνη αιματος, χτυπημένο σε ζωτικά όργανα. Λίγα λεπτά μετά ο Αλκης ξεψύχησε στα χέρια του.
Συγκλόνισαν τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο αστυνομικός που αντίκρυσε τον Άλκη Καμπανό αιμόφυρτο στα σκαλιά. Ο 19χρονος Άλκης ξεψύχησε λίγα λεπτά μετά.

«Είδα μια τεράστια λίμνη αίματος γύρω από τον Άλκη, ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο. Η φόρμα του ήταν βουτηγμένη στο αίμα. Υπήρχε και μαύρο αίμα που σημαίνει ότι χτυπήθηκαν ζωτικά όργανα», ανέφερε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης.

Ο αστυνομικός περιέγραψε τα δευτερόλεπτα που προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή τον Άλκη.

«Είχε ελάχιστα τις αισθήσεις και έδειχνε το πόδι του, εκεί που δέχθηκε μαχαιριά, έλεγε ‘’εδώ, εδώ΄΄. Προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία και να τον κρατήσουμε στην ζωή αλλά δεν καταφέραμε και μετά από λίγα λεπτά ξεψύχησε», ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας δήλωσε:

«Η υπόθεση αυτή, εκείνο το οποίο θα χαρακτηρίσει και το πέρας της δίκης είναι και τα αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι το υλικό των καμερών και τα στοιχεία του dna».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.