Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας: Η μέρα θα γίνει νύχτα

16-09-22 | Κοινωνία

Κάθε όριο προκλητικότητας έχουν ξεπεράσει οι Τούρκοι και δεν περνάει μέρα που να μην απειλήσουν την Ελλάδα. Τη σκυτάλη πήρε τώρα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος είπε πως εάν αντιδράσουν οι Τούρκοι η μέρα θα γίνει νύχτα για την Ελλάδα.
Η Άγκυρα, με αφορμή την εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή στην οποία μίλησε ο έλληνας πρωθυπουργός, προχώρησε μέσω του υπουργείου εξωτερικών της σε μια ακόμα προκλητική ανακοίνωση.

«Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθώντας την ρητορική του προέδρου του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε απειλές κατά της Ελλάδας.

«Ο Μητσοτάκης είπε μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν γνωρίζει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδραση της, την αποφασιστική της στάση στο Αιγαίο η μέρα του Έλληνα θα γίνει νύχτα; Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειάζεται βάσει διεθνών συμφωνιών, θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Προς το παρόν αυτό που έρχεται νύχτα από την πλευρά της Τουρκίας είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που τα ξημερώματα στις 1:22 και στις 3:32 πέταξαν στα 19.000 πόδια πάνω από την Κίναρο.

Παρά αυτή την στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας ο γενικός γραμματέας συνεχίζει να δικαιολογεί καταστάσεις που προκαλούν τουλάχιστον αναστάτωση στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

«Για την Τουρκία επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος έχει υποφέρει περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με αυτές τις απειλές», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω μόνο, την τουρκική ηγεσία, γιατί η τουρκική αντιπολίτευση λέει πράγματα που είναι χειρότερα από τα απαράδεκτα που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία. Είμαι ιδιαίτερα όμως ευτυχής διότι η τουρκική κοινή γνώμη δεν «αγοράζει» το αφήγημα, αλλά αντιθέτως διατυπώνει την άποψη ότι οι δύο αυτές κοινωνίες μπορεί να ζήσουν μαζί στο μέλλον», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η Αθήνα υλοποιώντας τα όσα έχει υποσχεθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ συμφώνησε τελικά στην αποστολή στην Ουκρανία 40 τεθωρακισμένων οχημάτων BMP1, τα οποία θα αντικατασταθούν από ισάριθμα Marder του γερμανικου στρατού.