Σήμερα οι ανακοινώσεις για την 3η δόση του εμβολίου

20-09-21 | Κοινωνία

Η τρίτη δόση εμβολίου για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών έχει ξεκινήσει ενώ σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Εμβολιασμών θα προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με την 3η δόση για τις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα υπάρχει σύσταση.

Ήδη για τους ανοσοκατασταλμένους έχει ξεκινήσει η 3η δόση. Έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού περίπου 32.000 συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί περίπου 10.000 ραντεβού

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση.

Η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στα κράτη να περιμένουν για να εμβολιστούν και οι χώρες που δεν έχουν επαρκή αριθμό εμβολίων.

mega.com