Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη

02-09-21 | Κοινωνία

Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο χαμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.
Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που έγραψε: «Ο Μίκης μας, έφυγε – Ο συνθέτης του Ζορμπά πέθανε σε ηλικία 96 ετών».

«Μίκης Θεοδωράκης, ο Έλληνας συνθέτης και επαναστάτης πέθανε σε ηλικία 96 ετών – Εξαπέλυσε έναν πόλεμο λέξεων και μουσικής ενάντια στην στρατιωτική χούντα που απαγόρευσε τη μουσική του και τον φυλάκισε από το 1967 μέχρι το 1974» ανέφεραν οι New York Times, ενώ η Corriere della Sera έγραψε: «Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης πέθανε σε ηλικία 96 ετών. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2000 και συνεργάστηκε με τον μεγάο ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας βασανίστηκε και φυλακίστηκε, ενώ η μουσική του απαγορεύτηκε».

Η Deutsche Welle σημείωσε: «Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης – Ο γνωστός συνθέτης της ταινίας “Ζορμπάς ο Έλληνας” πέθανε σήμερα. Η μουσική και πολιτική φωνή του χαρακτήρισε την ιστορία της Ελλάδας».