Φονικό στα Ανώγεια: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη - Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει

22-04-21 | Κοινωνία

Αυλαία στη δίκη για τη διπλή δολοφονία που έγινε στα Ανώγεια πριν από έναν χρόνο, ενδέχεται να πέσει εντός της ημέρας στα Χανιά.

Η ακροαματική διαδικασία για το έγκλημα κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους ο γνωστός μαντιναδολόγος της Κρήτης Λευτέρης Καλομοίρης και ο νεαρός γείτονας του Γιώργος Ξυλούρης συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Στο ειδώλιο του κατηγορούμενου ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου, ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης του στις 2 Μαϊού 2020 είχε παραδεχτεί όχι μόνο την συμμετοχή του στην δολοφονία, αλλά και πως είναι αυτός που αφαίρεσε την ζωή του 32χρονου Ξυλούρη, ο οποίος προηγουμένως είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γι΄ αυτό το λόγο εντός της δικαστικής αίθουσας έχει επιτραπεί να βρίσκονται μόνο τρεις συγγενείς από κάθε πλευρά, μόνο γυναίκες.

Ο Εισαγγελέας τόνισε πως δεν δικαιολογείται το ελαφρυντικό περί «εν βρασμώ ψυχής» για τον κατηγορούμενο καθώς είχε πάρει το όπλο πριν από τη συμπλοκή του πατέρα του με τον 32χρονο.