Αττική: Το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ, delivery και τις Κυριακές

10-02-21 | Κοινωνία

Mε νέο διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν από αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τα καταστήματα τροφίμων, περιλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ.

Έτσι το προτεινόμενο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων είναι 7:00-20:30 τις καθημερινές και 7:00-17:30 το Σαββατοκύριακο.

Επίσης ισχύουν τα εξής:


 

Τα νέα μέτρα για το λεκανοπέδιο, που προβλέπουν κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου, εξειδικεύονται αυτή την ώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 'Αγγελος Μπίνης.

Για τις μετακινήσεις

 

-Δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με κωδικό 6 για λόγους άσκησης. Συστήνεται ωστόσο η μετακίνηση με μέτρο κοντά στο σπίτι μας.

-Για μετακινήσεις εκτός νομού, ισχύουν οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας και υγείας. 

Για το εμπόριο

-Αναστέλλονται οι υπηρεσίες click away, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής

-Παραμένουν σε λειτουργία:

Καταστήματα τροφίμων

Φαρμακεία

Pet Shops

Επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου

Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού

Καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού

Λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων (ειδικώς για 13-14/2/2021)

Κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο e-shop

Καθαριστήρια

Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

ΚΤΕΟ

Συνεργεία οχημάτων