Ανοιχτά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα προς αποφυγή συνωστισμού

25-01-21 | Κοινωνία

Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με τις τεράστιες ουρές που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Ανάπτυξης, αποφασίστηκε πως όσοι καταστηματάρχες θέλουν, μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους στις 31/1, καθώς υπάρχει αρκετός κόσμος που κατακλύζει καθημερινά τους δρόμους για τις αγορές του.

Μάλιστα, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, πρόκειται για ένα μέτρο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως να υπάρξει το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται, πως το ωράριο των καταστημάτων είναι προαιρετικό και είναι μεταξύ 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται, πως η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.