Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα κορονοϊού. Ξεπέρασαν τα 1000

28-03-20 | Κοινωνία

Σήμερα 28 Μαρτίου ανακοινώθηκε από τον Σωτήρη Τσιόδρα ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό φτάνοντας τα 1061 . Και αυτό γιατί ανακοινώθηκαν  95 νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας.

Ακόμα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.  

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 32 εκ των οποίων, οι είναι 27 άντρες και 5 οι γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, το Σάββατο (28/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.061.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 95 ενώ ο συνολικός αριθμός είναι 1061 ενώ οι νεκροί είναι 32.
Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα 89 ετών που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καστοριά, και είναι ο πέμπτος θάνατος από κορονοϊό ο οποίος σημειώνεται στην περιοχή.

Για το νέο θύμα του κορονοϊού μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραία Φαινόμενα» ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαββόπουλος ανέφερε ότι ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου και υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό όπου βγήκε θετικό. Στη συνέχεια υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση, καθώς παρουσίασε βαριά λοίμωξη και κρίθηκε απαραίτητη η συγκεκριμένη διαδικασία.

Στις 02:00 τα ξημερώματα ο 89χρονος άφησε την τελευταία του πνοή

Από τους ασθενείς του κορονοϊού  85 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και διασωλημένοι είναι οι 69
Επιπλέον, 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.