Κορονοϊός: 41χρονη γυναίκα από την Καστοριά το νεότερο θύμα του ιού στην Ελλάδα

24-03-20 | Κοινωνία

Μια 41χρονη γυναίκα από τα Κορέστεια της Καστοριάς που πέθανε είναι το 20 θύμα του θανατηφότου ιού καθώς θετικό βγήκε το δείγμα της.

Όπως αναφέρει το kastorianiestia.gr η 41χρονη είχε προβλήματα υγείας και επισκεπτόταν το νοσοκομείο το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Να σημειωθεί πως μετά από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τέθηκαν σε καραντίνα η οικογένειά της και όσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί της το τελευταίο διάστημα.

Η 41χρονη είναι το τέταρτο θύμα στην Καστοριά.

Τον θάνατο της από τον νέο κορωνοϊό, που συγκαταλέγεται στους 20 συνολικά θανάτους στη χώρα μας, επιβεβαίωσε κατά τη σημερινή του ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά σε όσους νοσούν και βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης είπε χαρακτηριστικά: "Λίγα λεπτά πριν με ενημέρωσαν για μια νεαρή συμπολίτσσα επαρχιακής πόλης, έμεινε σπίτι και διαγνώστηκε μετά θάνατον με τον ιό. Μου είπαν ότι υπήρχε χρόνιο πρόβλημα υγείας"

Ο κύριος Τσιόδρας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες αναφέροντας ότι "για όσους μένουν σπίτι, πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με γιατρό έτσι ώστε αν υπάρξει επιδείνωση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες".