Κοινωνία

Η δημοσιογραφία θρηνεί για τον Σωκράτη Γκιόλια

Star.gr
19-07-10

Σοκ στην δημοσιογραφική κοινότητα. Τα ξημερώματα άγνωστοι δολοφόνησαν τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Τουλάχιστον δύο ή τρία άτομα τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του "Ράδιο Θέμα", ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης ασχολούνταν με το αθλητικό ρεπορτάζ (καλύπτοντας τον στίβο) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σωκράτης Γκιόλιας βρίσκονταν στο διαμέρισμά του ου όταν δέχτηκε τηλεφώνημα να κατέβει κάτω γιατί... του κλέβουν το αυτοκίνητο. Με το που το έκανε, άγνωστοι τον πλησίασαν και τον γάζωσαν με αρκετές σφαίρες. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς δεν ήταν τηλεοπτικό πρόσωπο. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστός εντός του δημοσιογραφικού χώρου. Ήταν 37 ετών, παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, ηλικίας περίπου δύο ετών.

Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον οποίο οι επαγγελματικοί δρόμοι τους χώρισαν επεισοδιακά πριν από περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε, αν και τους συνέδεε κουμπαριά, μεταξύ τους αναπτύχθηκε μεγάλη κόντρα στο διαδίκτυο, η οποία μάλιστα έφτασε και στις δικαστικές αίθουσες.

Λεγόταν ότι ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις στο μπλογκ troktiko, το οποίο από το πρωί αποδίδει φόρο τιμής στον Γκιόλια αναρτώντας μηνύματα αναγνωστών και αναφέροντας «αντίο Σωκράτη, καληνύχτα Ελλάδα», «δεν είσαι νεκρός», «Σωκράτη, είμαστε όλοι εδώ» κλπ.

Τους τελευταίους μήνες ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής στο «Ράδιο Θέμα», ενώ λέγεται ότι εκτελούσε χρέη συμβούλου στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Παράλληλα, ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, το αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα αυτό του στίβου, το οποίο κάλυπτε τα τελευταία χρόνια για λογαριασμό της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής».

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση, άγνωστος τού χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του στην οδό Δαιδάλου 21 και του ζήτησε να βγει στην είσοδο, καθώς -όπως του είπαν- κάποιος έκλεβε το αυτοκίνητό του.

Εκεί τον περίμεναν δύο ή τρεις άγνωστοι, οι οποίοι τον γάζωσαν με τουλάχιστον 20 σφαίρες.

Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Οι αρχές εντόπισαν στην οδό Ηλιουπόλεως ένα καμένο ΙΧ, μάρκας Honda Civic, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί πριν δύο ημέρες, το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Τα αίτια και τις συνθήκες της δολοφονίας ερευνά το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια τα ξημερώματα στο σπίτι του, στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 05:26, τρεις άγνωστοι, οι οποίοι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του, στην οδό Δαιδάλου 21, στην Ηλιούπολη.



Όταν ο δημοσιογράφος κατέβηκε να δει ποιος ήταν, τότε οι δράστες τον πυροβόλησαν εξ επαφής με άγνωστο πυροβόλο όπλο.

Στο σημείο της δολοφονίας έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 κάλυκες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σύζυγος του δημοσιογράφου κατέθεσε στην Αστυνομία ότι άγνωστος χτύπησε το κουδούνι και είπε στον δημοσιογράφο ότι του έκλεβαν το αυτοκίνητο.

Όταν ο Σ. Γκιόλιας πήγε να δει τι συνέβαινε, οι δράστες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.



Σε μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας εντοπίστηκε καμένο ένα σκουρόχρωμο Honda Civic, με το οποίο φέρονται να διέφυγαν οι δράστες.

Το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε στις 07:00 το πρωί, στην συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Λεωνιδίου.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι άκουσαν έναν συναγερμό να χτυπάει και όταν βγήκαν να δουν τι γίνεται, είδαν το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες.

Για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή το Σάββατο στο ΑΤ Αλίμου.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.



O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη, σήμερα δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Τον Οκτώβριο του 2008 οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου χώρισαν.

Ο Σ. Γκιόλιας είχε αναλάβει διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89» και ασχολούνταν πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ στίβου.