Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ο πατέρας της Αγγελικής. Αναλαμβάνω την ευθύνη! Δεν θέλω ελαφρυντικά

05-01-19 | Κοινωνία

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 52χρονος καθ' ομολογίαν παιδοκτόνος. Τι υποστήριξε ο πατέρας της άγριας δολοφονημένης Αγγελικής στον ανακριτή. «Μετάνιωσα, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη» φέρεται να είπε ο δράστης. Ο 52χρονος ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Η καταγγελία της 29χρονης στην αστυνομία έναν χρόνο πριν τη δολοφονία της.

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 52χρονος καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος της Κέρκυρας. Ο πατέρας της Αγγελικής παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή και ανέλαβε την ακέραιη ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία της κόρης του ενώ υποστήριξε ότι δεν θέλει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. 

Ο καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος φέρεται να δήλωσε μεταμελημένος ενώ υποστήριξε ότι στο παρελθόν δεν είχε ασκήσει ούτε σωματική ούτε ψυχολογική βία στην κόρη του. Ο δράστης υποστήριξε ότι θόλωσε και υποστήριξε και δεν έλεγχε τις πράξεις του. Ο κατηγορούμενος επίσης αιτήθηκε ψυχιατρική εξέταση για να διερευνηθεί η ψυχική και πνευματική του υγεία.

Η καταγγελία ένα χρόνο πριν

Έναν χρόνο πριν συνθλίψει το κεφάλι της κόρης του με μία σκύλα, ένα σιδερένιο οικοδομικό εργαλείο, η 29χρονη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, όπως επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο 52χρονος εμφανίστηκε στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε η κοπέλα και προσπάθησε με βία να την πάρει μαζί του.

Η κοπέλα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρα της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της. «Ήθελε με τη βία να την βάλει στο αυτοκίνητο και να αναχωρήσουν. Εκείνη αντιδρούσε, δεν συμφωνούσε.

Και τότε ο διευθυντής του σχολείου την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν», δήλωσε στο Open ως προς το περιστατικό ο δικηγόρος του 52χρονου, Βασίλης Νουλέζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 31/1/2018 ο 52χρονος εμφανίστηκε στο τμήμα για να ενημερωθεί για την καταγγελία της κόρης του ενώ φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια συμπεριφορά.

Με πληροφορίες από open, corfutvnews