Υπόθεση Κωστόπουλου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης

26-09-18 | Κοινωνία

 Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια που κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ότι η πρώτη του κίνηση ήταν να καλέσει την αστυνομία.

Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του θύματος, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

 Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: δεν ήταν άμυνα

Να «μη διασύρουμε ποινικές έννοιες όπως η άμυνα», ζήτησε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Η Άννυ Παπαρρούσου τόνισε πως «η κατάσταση αδυναμίας στην οποία βρισκόταν ο Ζακ φαίνεται και από την εικόνα του μέσα στο κατάστημα», υπογραμμίζοντας πως δεν αποτελούσε απειλή.

Σχετικά με τη νομική πορεία της υπόθεσης, η νομικός είπε ότι «θα συλλεγεί όλο το υλικό από τις κάμερες της περιοχής και από το κατάστημα, αν υπάρχει και όλο το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο» και θα εξεταστούν.

Η ίδια σημείωσε πως «είναι προφανές ότι υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, που δεν έχουν καταθέσει» και απηύθυνε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν.

«Θα είναι χρήσιμο, η υπόθεση είναι ανοιχτή, να έρθουν να καταθέσουν», είπε σχετικά.

Χθες φίλοι και συγγενείς είπαν το «τελευταίο αντίο» στον 33χρονο, που κηδεύτηκε στα Κίρρα Φθιώτιδας, τον τόπο καταγωγής του.

Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε χθες και ο μεσίτης που συνελήφθη προχθές, ο οποίος φέρεται να χτύπησε επίσης τον 33χρονο. Ο 55χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.