Αυτοί είναι οι 40 πορτοφολάδες που έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

04-07-18 | Κοινωνία

Χρειάζονταν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να κλέψουν ένα πορτοφόλι ενώ είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ερμού, Ακρόπολη, Αιόλου, Πλάκα και Ψυρρή ήταν οι περιοχές που δρούσε η συμμορία. Όπως προέκυψε μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τα 40 μέλη της συμμορίας ξεκινούσαν τη "βάρδια" τους στις 11 το πρωί και τελείωναν στις 9 το βράδυ αρπάζοντας όσα περισσότερα πορτοφόλια μπορούσαν.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία των συλληφθέντων.

Δείτε ΕΔΩ ονόματα και φωτογραφίες 

#Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας & φωτογραφιών 40 μελών εγκληματικού δικτύου, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και λοιπών αντικειμένων από τουρίστες και επισκέπτες σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντοςhttps://t.co/3SM0v3r5ao pic.twitter.com/d97r2ZEzKo

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) 3 Ιουλίου 2018

Επιπλέον για να ταυτοποιηθούν αφενός τα στοιχεία των λοιπών αγνώστων δραστών που είχαν δραστηριότητα στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση και αφετέρου για να ταυτοποιηθούν οι μισθωμένοι χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ως αποθηκευτικοί χώροι κλοπιμαίων αλλά και ως σημεία συνάντησης των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.