ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

25-02-17 | Κοινωνία

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της) η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγκαιρα (12/1/2016) είχε εκτιμήσει ότι «με τη δημιουργία του νέου Υπερ-ταμείου (ΕΦΚΑ) είναι άμεσος ο κίνδυνος πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο «προβληματικών» ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις.

Συνέπεια της δημιουργίας του θα είναι η λεηλασία όσων αποθεματικών έχουν απομείνει σε κάποια επιμέρους Ταμεία και η σταδιακή μετατροπή του νέου φορέα σε μια χρεοκοπημένη και υποβαθμισμένη κρατική δομή και πλέον η ιδιωτική ασφάλιση θα κληθεί να  υποκαταστήσει την Κοινωνική Ασφάλιση».

Tέλος η ΑΔΕΔΥ κάνει γνωστό πως: «Για όλα τα παραπάνω όπως αναλυτικά καταγράφονται στην κοινή ανακοίνωση των ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ (21/2/2017), η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το συλλαλητήριο  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29) την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στις 12.30μμ που διοργανώνουν οι ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και  ΠΟΠΟΚΠ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο συλλαλητήριο η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου».