Λάρισα: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή ... πνίγηκε 7χρονος

16-08-16 | Κοινωνία

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή δύο οικογενειών από τον Τύρναβο, καθώς ένα αγοράκι 7 ετών πνίγηκε ενώ από βέβαιο πνιγμό σώθηκαν άλλα δύο παιδιά, 9 και 10 ετών, που κολυμπούσαν στα ρηχά σε παραλία του Στομίου.

Τα τέσσερα συνολικά παιδιά από τον Τύρναβο, στις 3 χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" ενώ κολυμπούσαν στα ρηχά άρχισαν να καλούν σε βοήθεια όταν ξαφνικά βρέθηκαν σε σημείο όπου δεν πατούσαν στον βυθό.

Οι φωνές των παιδιών και η προσπάθειά τους να βγούνε στην επιφάνεια της θάλασσας, έγινε αντιληπτή από λουόμενους που έσπευσαν να βοηθήσουν, με μαρτυρίες, να χαρακτηρίζουν σωτήρια την επέμβαση ναυαγοσώστη ιδιωτικής καφετέριας που μαζί με λουόμενο τράβηξαν τα τρία παιδιά στην ακτή ενώ ένα από αυτά δεν είχε τις αισθήσεις του.

Λουόμενοι ενημέρωσαν τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση δύο γιατρών που έτυχε να κολυμπούν στην περιοχή όπως και του εφημερεύοντος γιατρού και της νοσηλεύτριας του Περιφερειακού Ιατρείου.

Για να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να συνεφέρουν τα τρία παιδιά αφού το τέταρτο είχε ήδη βγει στην παραλία ενώ στην περιοχή μετέβαιναν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για να ακολουθήσει επίσης μια μεγάλη κινητοποίηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, με το ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει το 7χρονο αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν εφημέρευε, αλλά λειτούργησε το Τμήμα Επειγόντων ως το πλησιέστερο νοσοκομείο, προκειμένου να σωθεί το παιδί.

Τα άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 9 ετών αντίστοιχα, μεταφέρθηκαν με ισάριθμα ασθενοφόρα στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου επίσης είχαν κινητοποιηθεί όλες οι ειδικότητες των ιατρών για να υποδεχθούν τα παιδιά με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να διευκολύνουν την κίνηση των ασθενοφόρων, εντός της πόλης.

Το τέταρτο παιδάκι αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην παραλία καθώς ήταν σε καλύτερη κατάσταση, το μετέφερε ο ίδιος ο πατέρας του στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.

Για τον 7χρονο Βασιλάκη ωστόσο, παρά το γεγονός ότι διασωληνώθηκε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών του ΓΝΛ να τον επαναφέρουν ήταν ήδη αργά, αφού είχε καταλήξει καθ' οδόν.

Δεκάδες Ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο ελπίζοντας στην προσπάθεια των γιατρών για να ακολουθήσουν σκηνές θρήνου, με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του 7χρονου αγοριού.

Ετσι, έξω από το νοσοκομείο άρχισαν να συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι Ρομά που πληροφορούμενοι το άσχημο νέο, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον πόνο τους για πρόωρο χαμό του μικρού παιδιού, με γυναίκες και άνδρες να λιποθυμούν.

Διαφορετικά ήταν τα αισθήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου το 9χρονο αγοράκι που μεταφέρθηκε με δευτερογενή πνιγμό, ξέφυγε τον κίνδυνο αλλά θα χρειασθεί να νοσηλευθεί ενώ εκτός κινδύνου μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο και τα άλλα δύο παιδιά.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η χθεσινή τραγωδία, ερευνά ο Λιμενικός Σταθμός Αγιοκάμπου.

eleftheria