Είχε κατατεθεί αναφορά στη Βουλή για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

19-03-15 | Κοινωνία

Άδεια έδρανα υπήρχαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανάληψη πρωτοβουλιών κατά του bullying, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα με την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενημέρωσε το σώμα ότι το υπουργείο θα αξιοποιήσει προγράμματα ΕΣΠΑ για την επιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού.

Κατά τη συζήτηση, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καταθέσει αναφορά για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και τις κακές συνθήκες φοίτησης, υπογράφεται η επιστολή αυτή 'Οι απεγνωσμένοι μαθητές της Γαλακτοκομικής 2014-2015', την οποία, μάλιστα, είχε προσυπογράψει και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

«Το επισημαίνω αυτό γιατί η διαδικασία των αναφορών, που είναι μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου –οι βουλευτές μέσα από αυτές γνωστοποιούν ζητήματα προκειμένου με κάποιον τρόπο να τα δημοσιοποιήσουν και να εκπροσωπήσουν την κοινωνία. Αυτή η διαδικασία έχει εντελώς απαξιωθεί. Έχει μείνει στα χαρτιά…»

Η κ. Ασημακοπούλου, ζητώντας στη συνέχεια τον λόγο, τόνισε: «Πιστεύω ότι κι εμείς ενδεχομένως να μπορούμε στη Βουλή να εμπνευστούμε και να δώσουμε κι εμείς με τη συμπεριφορά μας το καλό παράδειγμα στα νεότερα παιδιά αλλά και σε όλη την κοινωνία, σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα μέσα από τη συναίνεση, μέσα από διάλογο, χωρίς λεκτικές επιθέσεις και προφανώς χωρίς να καταφεύγουμε στη βία»