Χιλιάδες κόσμου στην πορεία αλληλεγγύης για το Νίκο Ρωμανό

02-12-14 | Κοινωνία

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.Λίγο νωρίτερα, αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία στο Μοναστηράκι.

Στην πορεία συμμετέχουν περισσότερα από 4.000 άτομα.

Για την ώρα παραμένει άγνωστη η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι συγκεντρωμένοι, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας.

Κλειστές είναι οι οδοί Αθηνάς και Καραγεώργη Σερβίας, καθώς και οι κάθετοι προς την Αθηνάς οδοί. Υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού ξεσπάει

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της υγείας και την εξέλιξη του αγώνα των απεργών πείνας έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο "Εμπρός" οι γονείς των καταδικασθέντων, μαζί με γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

Όλοι τους τόνισαν πως το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο και πώς για ό,τι συμβεί στην υγεία του Νίκου Ρωμανού και των φίλων του, υπεύθυνο θα είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

"Ο Νίκος κινδυνεύει να πεθάνει για τις ιδέες του, για αυτά που πιστεύει. Πρέπει να πάρει απάντηση της ίδιας ποιότητας με το αίτημα του για πρόσβαση στην παιδεία. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μικροπολιτική με τα σώματα των άλλων", είπε ο πατέρας του Ρωμανού.

Η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη ανέφερε πως δεν έχουν δοθεί άδειες σε 6 πολιτικούς κρατουμένους για να φοιτήσουν σε ΙΕΚ μέσα στη σχολή.

"Η κυβέρνηση λειτουργεί τιμωρητικά. Δεν μπορείς να αφήνεις εκτός σωφρονισμού την εκπαίδευση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και κανείς δεν δικαιούται να την αποστερήσει από εκείνον που ζητά να τη δεχτεί", συμπλήρωσε.

"Κάνω έκκληση σαν πατέρας να αφήσουν τους πολιτικούς κρατούμενους να φοιτήσουν. Προσπαθούν να εξαφανίσουν τα παιδιά μας" συμπλήρωσε ο πατέρας του Γ. Μιχαηλίδη.