Παραπέμπονται οριστικά 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπεδίου

29-11-14 | Κοινωνία

Με βούλευμα  του Αρείου Πάγου παραπέμπονται να δικαστούν 14 άτομα για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Γεώργιος Μποροδήμος κατά του  βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Σχετική αίτηση πριν ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελικός λειτουργός, είχαν υποβάλλει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη.

Έτσι, στο εδώλιο θα καθήσουν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

 

πηγη www.naftemporiki.gr