Κωσταλέξι Καλλιθέας: Στη φυλακή η 77χρονη

17-09-14 | Κοινωνία

​Είχε συγκλονίσει η νέα υπόθεση «Κωσταλέξι» στην Καλλιθέα, που είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η 77χρονη Ρωσοπόντια που φέρεται να βασάνιζε την 36χρονη ανάπηρη και ορφανή, Μαρία Παπαδοπούλου, και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την απολογία της ενώπιον της 25ης ανακρίτριας, προφυλακίστηκε.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι φρόντιζε επί 14 χρόνια την 36χρονη κοπέλα και πως την είχε βγάλει στο μπαλκόνι 35 τ.μ για τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή έκανε ζέστη. Η ίδια υποστήριξε πως κοιμόταν σε διπλανό μπαλκόνι και πως  η κατάσταση της 36χρονης ήταν τέτοια, επειδή βρισκόταν σε κατάκλιση 16 χρόνια.

Σχετικά με το διαμέρισμα που βρέθηκε να είναι γραμμένο στο όνομα της 77χρονης, ισχυρίστηκε πως της το είχε γράψει η 36χρονη, για να την ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες της και πως η ίδια είχε δικό της σπίτι και δεν είχε ανάγκη να πάρει το ακίνητο. Ο 55χρονος συγγενής της αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, να μην βγει από τη χώρα και να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.  Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε τη φροντίδα της κοπέλας αλλά απλώς τους επισκεπτόταν.

Να θυμίσουμε ότι η 36χρονη ανάπηρη και ορφανή γυναίκα, Μαρία Παπαδοπούλου, βίωνε τον εφιάλτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, όπου 77χρονη ρωσοπόντια η οποία ήταν εκεί για να την φρόντιζε, την κρατούσε φυλακισμένη και τη βασάνιζε. Στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας 55χρονος συγγενής της Ρωσοπόντιας. Η γυναίκα ζούσε υπό άθλιες συνθήκες στο φωταγωγό του σπιτιού και κατάφερε τελικά να σωθεί χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.