Κλείνει ένα στα τρία αστυνομικά τμήματα

28-08-14 | Κοινωνία

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επεξεργάζεται το σχέδιο «Καλλικράτης» με συνενώσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων.

Στόχος του Υπουργείου είναι να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από τα γραφεία και να βγουν στους δρόμους, για την καλύτερη προφύλαξη των πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα στα τρία αστυνομικά τμήματα ολόκληρης της χώρας, θα κλείσει.

Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, τα 93 Τμήματα Ασφαλείας θα γίνουν μόλις 50, ενώ αντίστοιχα το ίδιο θα συμβεί και μα τα τμήματα τάξης.
Μια ακόμη πρόταση που φαίνεται να είναι υπό συζήτηση είναι και οι μεταφορές υφισταμένων υπηρεσιών σε άλλα τμήματα. Για παράδειγμα στο ΑΤ Εξαρχείων, το μισό τμήμα φυλάει το ίδιο το τμήμα! Προτείνεται λοιπόν η μεταφορά του κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να και διασφαλίζεται η ασφάλεια του προσωπικού αλλά και να μειωθεί ο αριθμός αστυνομικών που φυλάσσουν αστυνομικούς.

Αυτό πάντως που θέλουν να αποφύγουν οι αρμόδιοι φορείς είναι το φιάσκο των περίφημων Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων τα οποία αν και εγκαινιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αποσύρθηκαν λίγο αργότερα, λόγω των αδυναμιών στην υλοποίησή τους.